In februari 2018 kwam het Brugse stadsbestuur met een actieplan tegen eenzaamheid. Er werden onder meer magneten verdeeld onder de bevolking om symptomen van eenzaamheid te melden op een centraal nummer.
Volledig scherm
In februari 2018 kwam het Brugse stadsbestuur met een actieplan tegen eenzaamheid. Er werden onder meer magneten verdeeld onder de bevolking om symptomen van eenzaamheid te melden op een centraal nummer. © Benny Proot

Opnieuw twee mensen eenzaam gestorven in Brugge en pas weken later gevonden: “Geen beweging bij de buren? Verwittig de politie”

In een maand tijd zijn in Brugge twee personen levenloos teruggevonden in hun woning. In beide gevallen waren de slachtoffers al enkele weken overleden en wijst alles op een natuurlijke, eenzame dood. Dat bevestigt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Het is bijzonder triest dat we dit opnieuw moeten meemaken, ondanks ons actieplan tegen eenzaamheid. Ik roep burgers nogmaals op om waakzaam te zijn. Als er al een tijdje geen beweging is bij de buren en dat abnormaal lijkt, bel dan de politie.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement