De tijdelijke Kruispoortbrug heeft nog een vergunning tot 2027.
Volledig scherm
De tijdelijke Kruispoortbrug heeft nog een vergunning tot 2027. © Benny Proot

Oplossingen voor bruggenmiserie plots in sneltempo in zicht? Nu ook studie voor nieuwe Kruispoortbrug opgestart

BruggeHet lijkt erop dat de bruggenmiserie in Brugge nu – eindelijk – in sneltempo aangepakt wordt. De Vlaamse Waterweg nv laat nu ook een studie uitvoeren voor de realisatie van een nieuwe Kruispoortbrug. Eerder deed het dat al voor een nieuwe Krakelebrug en later dit jaar start ook de bouw van een nieuwe Steenbruggebrug. Eind dit jaar moet de studie afgerond zijn. “Dit is ook een kans om de verkeersknoop op onze Ring aan te pakken”, meent burgemeester Dirk De fauw.

  1. BINNENKIJKEN. Dit is het allernieuwste schoolgebouw in het centrum van Brugge: “Dit is véél meer dan een school, heel de buurt profiteert mee”
    PREMIUM

    BINNENKIJ­KEN. Dit is het allernieuw­ste schoolge­bouw in het centrum van Brugge: “Dit is véél meer dan een school, heel de buurt profiteert mee”

    Na de paasvakantie nemen meer dan 800 leerlingen hun intrek in het nieuwe schoolgebouw van het Sint-Andreasinstituut langs de Jakobinessenstraat in hartje Brugge. Van kleuters tot middelbare schoolstudenten: ze krijgen er allemaal een plaats. Het project had veel voeten in de aarde, maar het resultaat mag gezien worden. Wij loodsen u mee doorheen het gebouw.
    Brugge