Ook op de West-Vlaamse snelwegen wordt zaterdag extra gecontroleerd op gsm'en achter het stuur.
Volledig scherm
Ook op de West-Vlaamse snelwegen wordt zaterdag extra gecontroleerd op gsm'en achter het stuur. © BELGA

Ook West-Vlaamse wegpolitie controleert vandaag extra op gsm'en achter het stuur: "6 procent van de dodelijke ongevallen is daar aan te wijten”

Brugge/Oostende/Kortrijk/Ieper/RoeselareIn gans het land voert de federale wegpolitie zaterdag controles uit op gsm’en achter het stuur. Ook in West-Vlaanderen wordt een handhavingsactie op poten gezet. “Uit cijfers blijkt immers dat vorig jaar 6 procent van de dodelijke ongevallen te wijten was aan gsm-gebruik.”

  1. LEVENSVERHAAL. Frans Vromman, dé stoetenbouwer van West-Vlaanderen: “Een vat vol verbeelding, maar ook een dominante persoonlijkheid en een flamingant”
    PREMIUM
    Brugge

    LEVENSVER­HAAL. Frans Vromman, dé stoetenbou­wer van West-Vlaanderen: “Een vat vol verbeel­ding, maar ook een dominante persoon­lijk­heid en een flamingant”

    Hoewel al in februari 2006 gestorven, is de figuur van Frans Vromman weer brandend actueel. Zijn neef Jan maakte zopas de documentaire ‘Als reuzen sterven’ over het West-Vlaamse fenomeen van processies en stoeten. Oom Frans, jarenlang regisseur van tientallen optochten in de provincie, vormt een inspiratiebron. “Ik zie hem daar nog staan met zijn veel te grote walkietalkie, doortastend als hij was", zegt Brugs cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V). Vromman speelde ook een vooraanstaande rol bij de festiviteiten n.a.v. het 25-jarige koningschap van koning Boudewijn in 1976.