Directeur Karel Scherpereel poseerde in 2018 nog fier met het label van meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen. OLVA De Meersen kreeg ook een onderscheiding van stad Brugge. Die laatste wil de directeur nu teruggeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Karel Scherpereel poseerde in 2018 nog fier met het label van meest verkeersveilige school van West-Vlaanderen. OLVA De Meersen kreeg ook een onderscheiding van stad Brugge. Die laatste wil de directeur nu teruggeven. © Proot

Ook schooldirecteur hekelt de knip: “Wij doen zo ons best voor onze leerlingen, en nu stuurt de stad nog méér verkeer langs hier”

“We doen ons uiterste best om kinderen veilig naar de les te laten komen. Het is onbegrijpelijk dat de stad nu méér verkeer langs onze school leidt”, zegt Karel Scherpereel, directeur van OLVA De Meersen en CD&V-gemeenteraadslid. De basisschool in Assebroek bij Brugge is van plan een onderscheiding voor veilig verkeer terug te geven aan het stadsbestuur. De boosdoener van het nóg drukkere verkeer volgens Scherpereel: de knip in de Sparrenstraat even verderop. 

  1. Op nachtelijke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uitschrijft voor niet-respecteren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”
    PREMIUM
    Brugge

    Op nachtelij­ke wandeling in Brugge, waar de politie meteen twee boetes uit­schrijft voor niet-respecte­ren van nachtklok: “Kordater optreden om iedereen mee te krijgen”

    De strenge controles op het respecteren van de nachtklok waren aangekondigd, maar toch zijn er nog mensen die denken dat ze de regels aan hun laars kunnen lappen. Zo heeft de politie van Brugge in de eerste nacht van de avondklok al twee boetes uitgedeeld. Maandagnacht hield ze twee mensen tegen die geen geldige reden hadden om zich op straat te begeven. Dat bevestigt woordvoerster Lien Depoorter. “We roepen de mensen nogmaals op om de regels echt te volgen. De tijd van sensibiliseren is voorbij.”