Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Benny Proot

Ook in 2022 veel minder cruiseschiptoeristen verwacht in Zeebrugge en Oostende

Oostende/Zeebrugge/IzegemVoor 2022 wordt een herstel verwacht in het aantal cruiseschepen dat zal aanmeren in Zeebrugge en Oostende. “Maar het aantal cruiseschiptoeristen zal wel nog beduidend minder zijn dan enkele jaren geleden”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) op basis van cijfers van Westtoer.

 1. Woning onbewoonbaar na zware brand: “We hadden dit huis net 2 jaar gerenoveerd”
  Brugge

  Woning onbewoon­baar na zware brand: “We hadden dit huis net 2 jaar gereno­veerd”

  In de Blankenbergesteenweg in Sint-Pieters is vrijdagnamiddag rond 3 uur een hevige brand uitgebroken in een woning. De eigenaars waren op dat moment niet aanwezig. “We kregen telefoon dat het huis van één van de buren in brand stond. Toen we aankwamen, zagen we dat het onze eigen woning was”, zegt een fel aangeslagen Chantal Maene. Toen de brand onder controle bleek te zijn, begonnen de vlammen opnieuw door het dak te slaan. Om half 6 was de brandweer nog steeds aan het blussen.
 2. Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook hotel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investering is altijd een risico, zeker in deze tijden”
  PREMIUM
  Brugge

  Horecaon­der­ne­mer Dirk Van Den Bossche (66) neemt ook ho­tel-restaurant Pergola Kaffee over: “Een investe­ring is altijd een risico, zeker in deze tijden”

  Horecaondernemer Dirk Van Den Bossche (66) heeft met hotel-restaurant Pergola Kaffee een nieuwe horecazaak aan zijn toeristisch imperium in Brugge toegevoegd. De knappe zaak langs de Brugse reien telt acht kamers. Van Den Bossche wil binnenkort ook het restaurant weer gaan uitbaten. “Corona was een wake up-call voor Brugge: wij hoeven geen toeristen te weren of selecteren”, meent hij.