Volledig scherm
Ook dit jaar is er weer een groepsaankoop zonnepanelen. © rv

Ook dit jaar groepsaankoop zonnepanelen voor Brugge

Voor het vijfde jaar op rij kunnen Bruggelingen zich inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen. 

De stad Brugge werkt hiervoor samen met de OCMW-vereniging De Schakelaar, EOS Oostende en de onafhankelijke organisator van groepsaankopen ‘Ichoosr’. Zonnepanelen installeren is een investering die nog steeds rendeert, want een doorsneegezin bespaart er per jaar makkelijk enkele honderden euro’s mee. 

“Het voordeel blijft, ook zonder de groenestroomcertificaten en met de verplichte bijdrage aan de netbeheerder”, zegt schepen van Energie Minou Esquenet (CD&V). “Bovendien ben je nog steeds zeker van een terugdraaiende teller, ook als je over een digitale meter beschikt. Wie zonnepanelen heeft of er plaatst voor 2021, behoudt het voordeel van een terugdraaiende teller nog 15 jaar. Een doorsneegezin kan haar investering in een kleine acht jaar terugverdienen. Daarna is de opgewekte elektriciteit letterlijk gratis: de groepsaankoop zonnepanelen biedt dus een pak voordelen.”

Inschrijven voor de groepsaankoop kan nog tot en met 8 oktober. Meer informatie op www.energieplatform.brugge.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Inwoner Zeebrugge leidt Britse televisiezender BBC rond tijdens reportage over transmigrantenproblematiek
    PREMIUM

    Inwoner Zeebrugge leidt Britse televisie­zen­der BBC rond tijdens reportage over transmi­gran­ten­pro­ble­ma­tiek

    De Britse televisiezender BBC heeft maandagavond een reportage uitgezonden over de transmigrantenproblematiek en kwam daarvoor filmen in Zeebrugge. Inwoner Kevin Pearson leidde de presentator rond en hoopt dat de uitzending de (lokale) autoriteiten wakker schudt. “De problemen in Zeebrugge zijn zeker niet van de baan. Dagelijks worden we geconfronteerd met overlast. De politie doet alles wat mogelijk is, maar is uiteindelijk ook gebonden aan handen en voeten door de wetgeving", zegt Kevin.