Ook in enkele Brugse centrumstraten stond het water plots hoog.
Volledig scherm
Ook in enkele Brugse centrumstraten stond het water plots hoog. © RV

Ook Brugge blijft niet gespaard van wateroverlast: “Investeren in riolering en ontharding”

BruggeNet als in Nieuwpoort en Knokke-Heist zijn maandag ook straten in Brugge ondergelopen. De brandweer kreeg vooral oproepen uit de binnenstad. Onder meer in de Langestraat en de Jozef Suvéestraat liepen kelders onder. “Geen enkele riolering is voorzien op zo’n grote hoeveelheid regen op korte tijd”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).

 1. Vriendin (29) drugsbaron Flor Bressers maand langer in cel
  Brugge

  Vriendin (29) drugsbaron Flor Bressers maand langer in cel

  De Nederlandse vriendin van drugsbaron Flor Bressers blijft een maand langer in de cel. Het gerecht verdenkt haar namelijk van lidmaatschap bij de bende van haar vriend. Eerder deze maand verscheen ze een eerste keer voor de raadkamer in Brugge, en die besliste toen om haar een maand langer in voorhechtenis te houden. De vrouw ging in beroep tegen die beslissing, maar die werd donderdag gehandhaafd door de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent. Ze blijft nu dus nog een maand langer in de cel.
 2. LEVENSVERHAAL. Frans Vromman, dé stoetenbouwer van West-Vlaanderen: “Een vat vol verbeelding, maar ook een dominante persoonlijkheid en een flamingant”
  PREMIUM
  Brugge

  LEVENSVER­HAAL. Frans Vromman, dé stoetenbou­wer van West-Vlaanderen: “Een vat vol verbeel­ding, maar ook een dominante persoon­lijk­heid en een flamingant”

  Hoewel al in februari 2006 gestorven, is de figuur van Frans Vromman weer brandend actueel. Zijn neef Jan maakte zopas de documentaire ‘Als reuzen sterven’ over het West-Vlaamse fenomeen van processies en stoeten. Oom Frans, jarenlang regisseur van tientallen optochten in de provincie, vormt een inspiratiebron. “Ik zie hem daar nog staan met zijn veel te grote walkietalkie, doortastend als hij was", zegt Brugs cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V). Vromman speelde ook een vooraanstaande rol bij de festiviteiten n.a.v. het 25-jarige koningschap van koning Boudewijn in 1976.