Ook in enkele Brugse centrumstraten stond het water plots hoog.
Volledig scherm
Ook in enkele Brugse centrumstraten stond het water plots hoog. © RV

Ook Brugge blijft niet gespaard van wateroverlast: “Investeren in riolering en ontharding”

BruggeNet als in Nieuwpoort en Knokke-Heist zijn maandag ook straten in Brugge ondergelopen. De brandweer kreeg vooral oproepen uit de binnenstad. Onder meer in de Langestraat en de Jozef Suvéestraat liepen kelders onder. “Geen enkele riolering is voorzien op zo’n grote hoeveelheid regen op korte tijd”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open Vld).

 1. “We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”: vier Brugse vrienden spelen 26 uur en 7 minuten onafgebroken padel en breken het wereldrecord
  Brugge

  “We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”: vier Brugse vrienden spelen 26 uur en 7 minuten onafgebro­ken padel en breken het wereldre­cord

  Vier Brugse vrienden zijn erin geslaagd om het wereldrecord ‘padel spelen’ te verbreken. Afgelopen weekend stonden ze 26 uur en 7 minuten op het terrein. En dat laat een dag later zijn sporen na. “Ik voel de stramheid in mijn spieren, maar het was het waard. We stonden na afloop allemaal te ‘bleiten’”, zegt Frederik Boi.
 2. Cercle steunt onderzoek naar leukemie met speciale wedstrijdshirts, Miguel Van Damme geeft aftrap
  Brugge

  Cercle steunt onderzoek naar leukemie met speciale wedstrijd­shirts, Miguel Van Damme geeft aftrap

  Cercle Brugge - Eupen van vrijdagavond staat in het teken van ‘September Bloedkankermaand’ en de strijd tegen leukemie. Op initiatief van hoofdpartner en shirtsponsor Napoleon Sports & Casino speelt Cercle de wedstrijd met het logo van ME TO YOU op de truitjes om de stichting zo in de kijker te plaatsen. Doelman Miguel Van Damme, peter van de stichting en vechtend tegen leukemie, zal de aftrap geven.