Alleen het concert van Regi ging door tijdens GRID Live.
Volledig scherm
Alleen het concert van Regi ging door tijdens GRID Live. © Mathias Mariën

Ook Bart Peeters en De Kreuners komen niet naar Zeebrugge

ZeebruggeOp woensdag 4 en 11 augustus vinden geen optredens plaats van De Kreuners en Bart Peeters & De Ideale Mannen op GRID Live, de reeks liveconcerten op het strand van Zeebrugge die deel uitmaken van Zeebrugge Beach 2021.

 1. Brugge rondt voor het eerst de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten: “Heel veel interesse om aan te sluiten bij studentenclubs”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge rondt voor het eerst de kaap van de 10.000 hogeschool­stu­den­ten: “Heel veel interesse om aan te sluiten bij studenten­clubs”

  Er is een historisch studentenjaar van start gegaan in Brugge, want voor het eerst rondt de stad de kaap van de 10.000 hogeschoolstudenten. “Het is vooral belangrijk dat hier veel unieke opleidingen gebeuren die je nergens anders vindt”, zegt schepen van Studentenstad Mathijs Goderis (Vooruit), die op termijn Kortrijk wil inhalen als grootste studentenstad van West-Vlaanderen. Ook bij de studentenclubs heerst enthousiasme.
 2. Brugse VTI-directeur slaakt noodkreet: “Waar ik al die praktijkleerkrachten zal vinden, is mij een raadsel”
  Zeebrugge

  Brugse V­TI-directeur slaakt noodkreet: “Waar ik al die prak­tijkleer­krach­ten zal vinden, is mij een raadsel”

  “We zijn al lang over het punt dat we een góéde leerkracht zoeken.” De wanhoop is Joke Knockaert, directeur van het VTI in Zeebrugge, nabij. Drie weken na de schoolstart staan nog steeds verscheidene vacatures open, zonder zicht op succes. Vooral leerkrachten voor opleidingen van knelpuntberoepen, zoals koeltechnieken of vrachtwagenchauffeur, vindt ze maar niet. “Het is al elk jaar gelukt, maar nu zie ik het somber in. Er moet iéts veranderen”, zegt ze.