Burgemeester Dirk De fauw van Brugge gaf in het Astridpark het startschot voor de strandschoonmaak
Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw van Brugge gaf in het Astridpark het startschot voor de strandschoonmaak © BELGA

Onze stranden liggen vol afval na de horecasluiting: “Stroop nu al mouwen op en start met grote schoonmaak”

KustIn Brugge is zondagochtend het startschot gegeven voor de Eneco Clean Beach Cup. De grote strandschoonmaak vindt dit jaar plaats op 12 september, maar in het Astridpark werd al een voorsmaakje gegeven. “Na een groot jaar corona-ellende liggen onze stranden er allesbehalve netjes bij. Door de sluiting van de horeca werd er een pak meer afval achtergelaten", zegt Sven Fransen, bezieler van de Eneco Clean Beach Cup. 

  1. Fan van LEGO©? Dan is dit Huis van de Bruggeling-LEGO©-blokje iets voor jou: “We dagen inwoners uit het gebouw na te bouwen”
    Brugge

    Fan van LEGO©? Dan is dit Huis van de Bruggeling-LE­GO©-blok­je iets voor jou: “We dagen inwoners uit het gebouw na te bouwen”

    Brugge pakt voor de vijfde verjaardag van Het Huis van de Bruggeling uit met een uniek LEGO©- blokje. Het stadsbestuur daagt de inwoners uit om het gebouw na te bouwen in LEGO©, waarbij het uniek blokje in de constructie wordt verwerkt. Bedoeling is om de mooiste bouwwerken te exposeren. “We willen hiermee vooral de werking van Het Huis van de Bruggeling in de kijker zetten en een positief signaal geven naar het personeel”, zegt schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal (CD&V).