De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Onverbeterlijke winkeldief verschijnt tweede keer in week voor rechter

BruggeEen 35-jarige Bruggeling riskeert opnieuw 10 maanden cel voor drie winkeldiefstallen in de Colruyt en Carrefour. Maandag vorderde het parket in een andere zaak al 37 maanden cel voor Dimitri B., die een zwaar strafblad met zich meesleept.

  1. REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legendarisch driesterrenrestaurant: “Deze hogeschoolopleiding helpt ons bij onze droom”
    PREMIUM
    Brugge

    REPORTAGE. Topchefs van morgen volgen drie jaar les in legenda­risch driester­ren­res­tau­rant: “Deze hogeschool­op­lei­ding helpt ons bij onze droom”

    30 jaar lang vormde het statige gebouw van De Karmeliet in de Langestraat in Brugge het decor voor een van de beste restaurants die ons land ooit gekend heeft. Tegenwoordig vervolmaken zo'n 30 topchefs van de toekomst er een bachelor in de Culinary Arts, de eerste hogeschoolopleiding voor koks en restaurantondernemers. “Zelfs jongeren uit Dubai, Roemenië en de Malediven hebben zich ingeschreven”, zegt docent Peter De Coster. Kijkt u even mee achter de schermen in De Karmeliet, waar u misschien ooit tóch nog eens de voeten onder tafel kan schuiven.