Het Brugse Concertgebouw zal weer de plaats worden waar nieuwe inwoners elkaar en de stadsdiensten leren kennen.
Volledig scherm
Het Brugse Concertgebouw zal weer de plaats worden waar nieuwe inwoners elkaar en de stadsdiensten leren kennen. © rv

Ontvangst van nieuwe Bruggelingen kan weer ‘en masse’ in het Concertgebouw: “Maar wel alleen als CovidSafe app groen kleurt”

BruggeAls de nieuwe inwoners van Brugge in het najaar in het Concertgebouw ontvangen worden, zal dat zonder restricties kunnen gebeuren. Dat heeft burgemeester Dirk De fauw (CD&V) bevestigd.

  1. Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schietstand en leegstaande Lidl zijn geen opties meer”
    PREMIUM
    Brugge

    Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schiet­stand en leegstaan­de Lidl zijn geen opties meer”

    Een nieuwe locatie voor de Brugse moskee, die nu in een woning in Sint-Andries is ondergebracht, is er nog steeds niet. Ondanks verschillende pogingen, de voorbije weken en maanden, heeft de Islamitische Gemeenschap nog geen definitieve oplossing. Het vrijdaggebed vindt nu plaats in parochiezaal ‘t Convent. “Ondanks vele vooroordelen is er van overlast nergens sprake, maar we willen wel een vaste locatie vinden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.