De brand was snel onder controle
Volledig scherm
De brand was snel onder controle © Jan Van Maele

Ontploffing in bedrijfssilo waarin soja wordt opgeslagen

In een bedrijf in de Lanceloot Blondeellaan in Zeebrugge is vrijdagnamiddag even over 17 uur een stofontploffing gebeurd. 

Het bedrijf doet toelevering van grondstoffen voor de voedingsindustrie. De ontploffing viel voor in een silo waarin soja opgeslagen wordt. De brandweer kwam ter plaatse en voerde een controle uit van de gebouwen en installaties. De installatie raakte flink beschadigd, maar er brak geen brand uit. Ook niemand van het personeel raakte gewond. Vermoedelijk zal de productie even stilliggen. Na een klein uur werd alles veilig bevonden en kon de brandweer richting kazerne. De oorzaak van de stofontploffing wordt onderzocht.  

  1. Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgenoten op openingsdag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”
    PREMIUM

    Vlamingen met brasserie in Sluis ontvangen een pak landgeno­ten op openings­dag: “Zoals een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”

    De Vlamingen zijn meteen de grens overgetrokken om de opening van de Nederlandse horeca mee te maken. Maar ook onze landgenoten met een zaak in Nederland zijn blij dat ze hun klanten terugzien. Het werd geen overrompeling in Sluis, maar wel gezellig druk. “Het voelt als een eerste schooldag, maar dan een hele plezante”, zegt Liesbeth Van Os, de Brugse uitbaatster van brasserie Lizzie’s.