Discover Thailand in Bruges keert terug naar 't Zand
Volledig scherm
Discover Thailand in Bruges keert terug naar 't Zand © RV

Ontdek Thailand in Brugge nu al voor de achtste keer

BruggeDe openluchtbeurs ‘Discover Thailand in Bruges’ vindt voor de achtste keer plaats op zondag 5 juni tussen 10 en 18 uur op ‘t Zand in Brugge.

 1. Man (35) dobberde twee dagen in bootje rond op zee met 23 transmigranten, maar wordt nu zelf veroordeeld als smokkelaar
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Man (35) dobberde twee dagen in bootje rond op zee met 23 transmi­gran­ten, maar wordt nu zelf veroor­deeld als smokkelaar

  Een 35-jarige Irakees is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf en 184.000 euro boete voor mensensmokkel. Faiz A. dobberde samen met 23 andere transmigranten in een bootje twee dagen rond op de Noordzee. “We hebben de dood in de ogen gekeken”, vertelde Faiz A. (35) na de reddingsactie. Kort nadien bleek zijn rol bij de feiten helemaal anders dan verwacht.
 2. FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewonde slachtoffers”
  Brugge/Oostende

  FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewon­de slachtof­fers”

  Een Brugs koppel en een Oostendenaar zijn maandagvoormiddag aan de dood ontsnapt bij een zwaar busongeval in het Noord-Franse Libercourt. De chauffeur ramde tot twee keer toe een brugpijler, maar kon z’n bus alsnog op de pechstrook tot stilstand brengen. “Hij moet in slaap gevallen zijn”, vertelt Tiemy Obers (33), die er met z’n vriendin een dagje Parijs had opzitten.