Kuieren langs het Begijnhof: de liefdesroute brengt je langs idyllische plaatsen in het Venetië van het Noorden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kuieren langs het Begijnhof: de liefdesroute brengt je langs idyllische plaatsen in het Venetië van het Noorden. © Benny Proot

Ontdek met je date de liefdesroute van Brugge: “Een romantische manier om elkaar te leren kennen, en nog gezond ook”

BruggeOp zoek naar een originele eerste activiteit als datend koppel? Dan kan je vanaf nu de liefdesroute van Brugge uitproberen. Dat is een idee van relatiekantoor Soulmate 4 Life. “Brugge heeft al zoveel fiets- en wandelroutes, maar nog geen enkele die in in het teken staat van de romantiek, gecombineerd met leuke horecazaken”, zegt bedenker Kathleen Callewaert. 

 1. Bruggelingen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woestijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergetelijke ervaring”
  Brugge

  Bruggelin­gen Gilles (24) en Joren (21) rijden straks 2.500 kilometer door de Sahara-woes­tijn met ‘zonnewagen’: “Unieke en onvergete­lij­ke ervaring”

  Gilles De Baets (24) en Joren Dumoulin (21) uit Brugge nemen volgende week deel aan de Solar Challenge Morocco, een wedstrijd voor wagens die aangedreven worden door zonne-energie. Samen met 18 andere ingenieursstudenten maken ze deel uit van het Agoria Solar Team van de KU Leuven. De Belgen zullen in vijf dagen 2.500 kilometer afleggen doorheen de Marokkaanse Sahara.
 2. Buschauffeur Tony opent indrukwekkend politiemuseum in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”
  PREMIUM
  Brugge

  Buschauf­feur Tony opent indrukwek­kend politiemu­se­um in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”

  Honderden uniformen, kepies, tal van attributen van de arm der wet...: in het Brugs politiemuseum, gevestigd in een leeg commissariaat, vind je het allemaal. Na maanden voorbereidingen is de droom van buschauffeur Tony Gilliaert (43) werkelijkheid geworden. “Noem dit gerust een uit de hand gelopen hobby, ja. Het is de bedoeling om dit museum, het enige in zijn soort in ons land, minstens de komende 6 à 7 jaar open te houden”, zegt Tony. Wij keken onze ogen uit.