Hans Blanckaert voor Kingsclub, waar mensen picknicken met de takeaway van de zaak.
Volledig scherm
Hans Blanckaert voor Kingsclub, waar mensen picknicken met de takeaway van de zaak. © Benny Proot

‘Ongehoorzame’ horecabaas Hans laat klanten klapstoeltjes meebrengen: “Ik ben blijkbaar de enige die zijn mond durft opendoen”

BruggeEigenlijk had horecagezicht Hans Blanckaert van Kingsclub in Brugge vandaag zijn restaurant willen openen voor het publiek, met - zo hoopte hij - in zijn kielzog vele andere uitbaters. Dat deed hij uiteindelijk niet. “Ik ben niet zo dwaas om 4.000 euro boete te riskeren”, zegt Blanckaert. Maar dat wil niet zeggen dat de man zich zomaar bij de horecasluiting neerlegt.

 1. Extra patrouilles in Brugge na vechtpartijen én afpersing, opgepakte minderjarigen kennen hun straf: “We willen duidelijk signaal geven”
  Brugge

  Extra patrouil­les in Brugge na vechtpar­tij­en én afpersing, opgepakte minderjari­gen kennen hun straf: “We willen duidelijk signaal geven”

  De Brugse politie gaat extra patrouilleren op plaatsen waar jongeren geregeld samentroepen. Dat gebeurt na een reeks vechtpartijen waarbij minderjarigen betrokken waren. Zij kregen huisarrest van de jeugdrechter en moeten onder andere gemeenschapsdienst uitvoeren. Ondertussen blijken al meerdere gevallen van afpersing aan het station zijn gemeld. Ook in dat dossier is een minderjarige opgepakt.
 2. Corona doet Brugse stadskas beven, maar niet breken: “Nog zo’n jaar zou moeilijk te verteren zijn”
  Brugge

  Corona doet Brugse stadskas beven, maar niet breken: “Nog zo’n jaar zou moeilijk te verteren zijn”

  Eén jaar coronacrisis heeft de Brugse stadskas in totaal 23 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit de jaarrekening van 2020, die maandag op de gemeenteraad moet worden goedgekeurd. Ondanks die vele minderinkomsten door het gebrek aan toeristen en het kwijtschelden van taksen, bleef de stad haar investeringsritme trouw. “Maar nog zo'n jaar zou heel moeilijk te verteren zijn", beseft schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld).
 1. Laatste schooldag examenleerlingen anders dan anders
  Play

  Laatste schooldag examenleer­lin­gen anders dan anders

 2. Geen gewonden, maar overal brokstukken bij botsing in Vlissingen
  Play

  Geen gewonden, maar overal brokstuk­ken bij botsing in Vlissingen