Gedaan met de files op de Expresweg
Volledig scherm
Gedaan met de files op de Expresweg © Benny Proot

Onderhoudswerken aan N31 Expresweg eindelijk voorbij

BruggeDe onderhoudswerkzaamheden op de Expresweg zijn voorlopig beëindigd. Woensdagnamiddag gingen nog voor de avondspits alle rijvakken op de Expresweg weer open.

 1. Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”
  PREMIUM
  Brugge

  Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”

  Bekomen van de coronacrisis en gerustgesteld door de vele kerstbomen die voortaan de zwarte containers bedekken: de handelaars op de Brugse kerstmarkt kunnen vanaf vrijdag alleen maar positief vooruit kijken. Dat doen ze ook, want er heerst veel enthousiasme om eraan te beginnen. “Al zijn we ook benieuwd of de energiecrisis de portemonnee van de bezoekers vaker dicht zal houden”, zegt standhouder Dafne Van Windekens.
 1. Anna sterft bij dodehoekongeval in Brugge, maar nabestaanden wijzen niet naar trucker: “Hoeveel verkeersdoden moeten er hier nog vallen?"
  PREMIUM
  Brugge

  Anna sterft bij dodehoekon­geval in Brugge, maar nabestaan­den wijzen niet naar trucker: “Hoeveel verkeersdo­den moeten er hier nog vallen?"

  Het dodehoekongeval dat Anna Van Daele (78) op het kruispunt van de Brugse Ring met de Generaal Lemanlaan het leven kostte, werd maandagochtend behandeld voor de politierechtbank. De alleenstaande vrouw werd negen maanden geleden op haar fiets aangereden door een 43-jarige trucker, op één van de zwartste kruispunten in Brugge. Die trucker deed uitgebreid, maar bijzonder aangedaan, zijn verhaal. “Ik heb haar écht niet gezien”.
 2. Ervaren jockey Adelin (70) krijgt hartaanval middenin paardenrace en wordt gered door collega-jockey (39): “Een wonder dat hij er niks aan overhoudt”
  PREMIUM
  Brugge/Knesselare

  Ervaren jockey Adelin (70) krijgt hartaanval middenin paardenra­ce en wordt gered door collega-joc­key (39): “Een wonder dat hij er niks aan overhoudt”

  “Ik weet of niet of ik juist het geluk of ongeluk aantrek.” Dat zegt Sébastien Van Hauwermeiren (39), een Aalsterse paardenjockey die op een anderhalve maand tijd tweemaal een collega succesvol reanimeerde op de Waalse Hippodrome. Dinsdag kreeg Adelin Mattheeuws (70) in volle paardenrace een hartaanval, en viel van zijn paard. Adelin kroop - dankzij zijn collega - door het oog van de naald. “Het is een wonder”, zegt zijn echtgenote.