De containertrafiek kende een opvallende groei in 2020.
Volledig scherm
De containertrafiek kende een opvallende groei in 2020. © Benny Proot

Ondanks corona groeit haven van Zeebrugge opnieuw: “De gevolgen van de brexit zullen we wellicht in 2021 voor het eerst écht voelen”

ZeebruggeDe haven van Zeebrugge heeft in 2020 een groei van bijna 3 procent genoteerd ondanks de coronacrisis. Na de sterke stijging in 2018 en 2019 blijft de haven dus positieve cijfers voorleggen. “Hier kunnen we alleen maar trots op zijn”, zegt CEO Tom Hautekiet, die vorig jaar de nieuwe grote baas werd.

 1. “Volg m’n bevelen op. Er komt een helikopter om te ontsnappen”: cipier Morgane (23) bekomt van 3,5 uur durende gijzeling
  PREMIUM
  Brugge

  “Volg m’n bevelen op. Er komt een helikopter om te ontsnappen”: cipier Morgane (23) bekomt van 3,5 uur durende gijzeling

  “Je hebt gewoon pech.” Dat was het antwoord dat de 23-jarige Morgane Verdikt woensdagnamiddag kreeg op de vraag waarom net zij een zelfgemaakt mes op de keel gezet kreeg tijdens de wandeling in de Brugse gevangenis. Faton S. (29), een gedetineerde die 22 jaar uitzit voor moord, gijzelde de cipier uiteindelijk 3,5 uur lang. “Ik ben kalm gebleven en dat heeft me het leven gered", getuigt ze een dag later.
 1. Zeg maar dag tegen je coronakapsel!
  Play

  Zeg maar dag tegen je coronakap­sel!

 2. Esmee in actie voor kika na overlijden vader
  Play

  Esmee in actie voor kika na overlijden vader