Omgebouwde camper kantelt op verkeerswisselaar E40/E403: bestuurder blijft ongedeerd

Op de verkeerswisselaar E40/E403 in Brugge is maandagvoormiddag een Nederlandse camper gekanteld. Het spectaculaire ongeval zorgde voor de nodige verkeershinder. De bestuurder kwam gelukkig met de schrik vrij.

Volledig scherm
De omgebouwde camper kantelde tegen de vangrail. © JVM

De crash vond even voor 11 uur plaats, toen de Nederlandse bestuurder met zijn camper de verkeerswisselaar E40/E403 wilde verlaten. Bij het uitkomen van de bocht tussen de E40 en E403 richting Kortrijk verloor de man de controle over zijn voertuig, dat was omgebouwd tot een bestelwagen. De camper knalde op de vangrail en kwam uiteindelijk op z'n zij tot stilstand. De bestuurder kon op eigen kracht naar buiten kruipen en bleef uiteindelijk ongedeerd. Zijn camper en de bijhorende inboedel zijn wel rijp voor de schroothoop. Door het ongeval werd de oprit van de E40 richting E403 afgesloten voor het verkeer. Bestuurders die vanuit Brugge naar de E40 wilden rijden, werden over de pechstrook geleid. 

Volledig scherm
De camper kwam op z'n zij tot stilstand. © JVM
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Deze slimme camera in Brugge flitst aan 1.300 euro per uur, zelfs burgemeester liet zich vangen

  Deze slimme camera in Brugge flitst aan 1.300 euro per uur, zelfs burgemees­ter liet zich vangen

  De ANPR-camera aan het begin van de Zuidzandstraat in Brugge heeft het voorbije jaar ... 437.000 euro boetes bij elkaar geflitst. Wetende dat de slimme camera enkel op bepaalde dagen werkt, zorgt dat voor een gemiddelde van maar liefst 1.300 euro per uur. “We onderzoeken de mogelijkheid om in een elektronisch signalisatiebord te voorzien ter hoogte van het Concertgebouw”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
 2. Brugs parket reageert na aantreffen vluchtelingen in Ierland: “Onderzoeken link met ons land, maar te vroeg om uitspraken te doen”

  Brugs parket reageert na aantreffen vluchtelin­gen in Ierland: “Onderzoe­ken link met ons land, maar te vroeg om uitspraken te doen”

  Het parket van Brugge heeft gereageerd op het nieuws dat Ierse media eerder op de dag naar buiten brachten. Zestien vluchtelingen werden er aangetroffen in een container, waarna plaatselijke media stelden dat ze in België waren gepasseerd. “We zullen de nodige contacten leggen om na te gaan wat er precies is gebeurd en welke link er is met ons land. Op dit ogenblik is het nog te vroeg om concrete uitspraken te doen naar de aanwezigheid van deze personen in België”, zegt procureur Frank Demeester.
 3. Doorbraak in onderzoek naar gestolen Brugse beeldengroep: “Beelden werden verzaagd en gesmolten”

  Doorbraak in onderzoek naar gestolen Brugse beelden­groep: “Beelden werden verzaagd en gesmolten”

  Speurders van de federale gerechtelijke politie West-Vlaanderen hebben ernstige aanwijzingen dat de beeldengroep ’t Zand in Brugge begin juni 2018 werd ontvreemd door een bende Roemeense metaaldieven. “De beelden werden wellicht dezelfde nacht nog met vrachtwagens naar Nederland vervoerd. De Nederlandse bevoegde autoriteiten konden de beeldengroep niet meer aantreffen”, zegt procureur Céline D’havé. Volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zijn de beelden quasi zeker versneden en gesmolten.