Drie generaties samen in de klas in GBS De Springplank: Maayke Cauwenbergh, Moon Bogaert en Chantal Devogelaere.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie generaties samen in de klas in GBS De Springplank: Maayke Cauwenbergh, Moon Bogaert en Chantal Devogelaere. © Benny Proot

Oma (57), mama (31) én dochtertje (3) zitten samen in één klas: “Ja, we willen dat Moon ons gewoon ‘juf’ noemt”

Drie generaties in één kleuterklas: die unieke situatie doet zich dit schooljaar voor in basisschool De Springplank in Brugge. Oma Chantal (57) en mama Maayke (31), samen juf, worden er verenigd met dochtertje Moon (3). “Ons meisje elke dag van zo dichtbij zien opgroeien, is een geweldig geschenk.”

  1. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
    PREMIUM
    West-Vlaanderen

    Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

    “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.