De Zuidzandstraat in Brugge
Volledig scherm
De Zuidzandstraat in Brugge © Benny Proot

Nutswerken in Zuidzandstraat voor onbepaalde tijd uitgesteld

BruggeEr waren werkzaamheden aan de nutsleidingen gepland in de voetpadzone van de Zuidzandstraat aan de huisnummers 6 tot 28, aan het huisnummer 11 en ook aan de zijgevel van Zuidzandstraat huisnummer 1 (in het Sint-Salvatorskerkhof).

 1. IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”

  Een gewonde teddybeer verzorgen vergt een zachtaardige aanpak, dat hebben de 50-tal kindjes die zaterdag deelnamen aan Teddy Bear Hospital ondervonden. Ze werden dan ook in de watten gelegd en met veel toewijding meegenomen langs een parcours van de ziekenwagen tot aan de nabehandeling bij de huisarts. Bedoeling van het initiatief is om kinderen vertrouwd te maken met de medische wereld waardoor ze geen angst hebben als ze in contact komen met een dokter. We konden zelf vaststellen dat die missie zeker geslaagd is.
 2. Anna sterft bij dodehoekongeval in Brugge, maar nabestaanden wijzen niet naar trucker: “Hoeveel verkeersdoden moeten er hier nog vallen?"
  PREMIUM
  Brugge

  Anna sterft bij dodehoekon­geval in Brugge, maar nabestaan­den wijzen niet naar trucker: “Hoeveel verkeersdo­den moeten er hier nog vallen?"

  Het dodehoekongeval dat Anna Van Daele (78) op het kruispunt van de Brugse Ring met de Generaal Lemanlaan het leven kostte, werd maandagochtend behandeld voor de politierechtbank. De alleenstaande vrouw werd negen maanden geleden op haar fiets aangereden door een 43-jarige trucker, op één van de zwartste kruispunten in Brugge. Die trucker deed uitgebreid, maar bijzonder aangedaan, zijn verhaal. “Ik heb haar écht niet gezien”.