Het Reiefestival keert terug op de kalender.
Volledig scherm
Het Reiefestival keert terug op de kalender. © Benny Proot

Nu al oproep voor kunstenaars die willen meedoen aan Reiefestival in 2023

BruggeDe Brugse Reiefeesten, die in 2023 na tien jaar afwezigheid terug op de kalender staan, houden nu al een open oproep voor kunstenaars die willen meewerken.

 1. Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paardenbril op te zetten”
  Brugge

  Dries Corneillie (28) is de beste sommelier van het land: “Ik hou van alle wijnen die elegant en puur zijn, zonder daarbij een paarden­bril op te zetten”

  “Met deze titel gaan er deuren open, het is heel mooi om dat om mijn cv te kunnen zetten.” Eén dag nadat hij werd uitgeroepen tot de Beste Sommelier van België 2021 geniet Dries Corneillie (28) uit Zedelgem met volle teugen. De sommelier van tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge leerde de liefde voor het vak kennen in hotelschool Ter Groene Poorte, waar hij maandag met open armen werd ontvangen.
 2. REPORTAGE. Cheers! 1.500 Britse fans genieten van Belgisch bier in Brugge: “Wat een fantastische stad!”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Cheers! 1.500 Britse fans genieten van Belgisch bier in Brugge: “Wat een fantasti­sche stad!”

  Bier, bier en nog eens bier. De 1.500 Britse voetbalfans deden dinsdagmiddag hun reputatie alle eer aan in de Brugse binnenstad. De halve (en volledige) liters gingen vlot binnen, maar problemen veroorzaakte de aanhang van Man City niet. En de Clubfans, zij verbroederden met plezier met hun Britse ‘collega’s’. “Toffe kerels. Al moeten we hen wel nog uitleggen dat ze niet zoveel over Kompany mogen praten.”