Er is nu al een derde beschilderde grafkelder uit de 14de eeuw teruggevonden in Brugge.
Volledig scherm
Er is nu al een derde beschilderde grafkelder uit de 14de eeuw teruggevonden in Brugge. © RV

Nu al drie beschilderde grafkelders ontdekt bij opgravingen aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoonstellen”

BruggeArcheologen van BAAC Vlaanderen en Raakvlak, die nu al maanden de ondergrond aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof onderzoeken, zijn op een derde beschilderde grafkelder gestoten. Er zijn ook al meer dan 500 skeletten bovengehaald. En zo blijft Brugge maar schatten prijsgeven. “We willen twee van de drie kelders een permanente plaats geven in het museum van de kerk", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

 1. Toeristische regio Brugse Ommeland pakt komende zes jaar uit met kastelen en abdijen en de slogan ‘Zalig echt’: “Dit is dé fietsregio van West-Vlaanderen bij uitstek”
  Brugge

  Toeristi­sche regio Brugse Ommeland pakt komende zes jaar uit met kastelen en abdijen en de slogan ‘Zalig echt’: “Dit is dé fietsregio van West-Vlaanderen bij uitstek”

  Het Brugse Ommeland, tot voor de coronacrisis één van de snelst groeiende toeristische regio’s in onze provincie, gaat zich de komende zes jaar ontplooien als regio vol met verhalen, kastelen en abdijen. Met de nieuwe slogan ‘Zalig echt’ en een nieuwe huisstijl hoopt provinciebedrijf Westtoer de regio na een moeilijke periode weer aantrekkelijk te maken. “De toeristische activiteit is hier vorig jaar met de helft gedaald", zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.
 2. Telg van succesvolle horecafamilie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”
  PREMIUM
  Brugge

  Telg van succesvol­le horecafami­lie heropent opgefrist hotel Jacobs: “Rustige plek, maar toch op 400 meter van de Markt”

  Zijn ouders en zus hebben in Brugge hun strepen verdiend met het al vaak bekroonde De Castillion – nog maar pas verkozen tot meest romantische hotel van West-Europa. En ook Olivier Christiaens (38) zelf is gepassioneerd door het vak. In de schaduw van de Sint-Gilliskerk heropent hij vrijdag het driesterrenhotel Jacobs. De 23 kamers zijn aangepakt, net als de receptie, de bar en de indrukwekkende ontbijtzaal. “Het hotel had een stevige upgrade nodig", stelde de nieuwe eigenaar vast.