Er is nu al een derde beschilderde grafkelder uit de 14de eeuw teruggevonden in Brugge.
Volledig scherm
Er is nu al een derde beschilderde grafkelder uit de 14de eeuw teruggevonden in Brugge. © RV

Nu al drie beschilderde grafkelders ontdekt bij opgravingen aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoonstellen”

BruggeArcheologen van BAAC Vlaanderen en Raakvlak, die nu al maanden de ondergrond aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof onderzoeken, zijn op een derde beschilderde grafkelder gestoten. Er zijn ook al meer dan 500 skeletten bovengehaald. En zo blijft Brugge maar schatten prijsgeven. “We willen twee van de drie kelders een permanente plaats geven in het museum van de kerk", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

 1. Zwart kruispunt aan Gentpoort wordt veiliger voor fietsers, maar eigenlijke werken starten wellicht pas in 2024: “Locatie zorgt voor heel wat uitdagingen”
  PREMIUM
  Brugge

  Zwart kruispunt aan Gentpoort wordt veiliger voor fietsers, maar eigenlijke werken starten wellicht pas in 2024: “Locatie zorgt voor heel wat uitdagin­gen”

  De eigenlijke werken voor de aanpassing van het kruispunt van de Gentpoort met de Brugse Ring (R30), starten wellicht in 2024. Dat zegt het Agentschap Wegen en Verkeer nadat de familie van Anna Van Daele (78), die begin dit jaar om het leven kwam bij een dodehoekongeval aan het kruispunt, verwees naar het gevaar. “Hoeveel doden moeten er daar nog vallen”, klonk het. Alleen blijkt het een complex dossier, waar wel hard aan wordt gewerkt.
 2. Wie maakt er gebruik van het hoogste toilet van Brugge? En waar moet de burgemeester zitten in de Stadsschouwburg? Nieuw boek onthult plekjes waar je als toerist en Bruggeling nooit komt
  PREMIUM
  Brugge

  Wie maakt er gebruik van het hoogste toilet van Brugge? En waar moet de burgemees­ter zitten in de Stads­schouw­burg? Nieuw boek onthult plekjes waar je als toerist en Bruggeling nooit komt

  Vijftig merkwaardige en fantastische locaties die je als toerist nooit hebt gezien en waar je als Bruggeling ook quasi nooit komt. Dat is het opzet van het nieuwe boek ‘Brugge ongezien’ van Chris Weymeis, Nico Blontrock en Rudy De Nolf. Het plaatjesboek brengt de Crosly Palace weer tot leven, zoekt de hoogste verdieping van De Poortersloge op en onthult de tunnel onder het Stadhuis van Brugge. “Ik heb letterlijk mijn broek gescheurd toen ik daar een foto wilde nemen.”