De elektrische borden die de beschikbare parkeerplaatsen aangeven, moeten nog dit jaar vervangen worden door nieuwe modellen.
Volledig scherm
De elektrische borden die de beschikbare parkeerplaatsen aangeven, moeten nog dit jaar vervangen worden door nieuwe modellen. © Benny Proot

Nooit meer ‘VRIJ' als parking al vol staat?
Brugge wil moderner parkeersysteem: “Wie de stad inrijdt, moet op deze twee plaatsen meteen weten waar hij de auto kwijt kan”

BruggeDe stad Brugge, de dienst Mobiliteit en de lokale politie onderzoeken of er binnenkort een nieuw parkeergeleidingssysteem kan komen in de stad. Al te vaak laten de huidige, wat aftandse borden het afweten op belangrijke momenten. Brugge wil je bovendien bij het binnenrijden van de stad meteen naar de juiste parkeerplaats ‘gidsen’. “Het zal ook gedaan zijn met buitenlandse nummerplaten in onze Steenstraat", zegt burgemeester Dirk De fauw.

  1. Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schietstand en leegstaande Lidl zijn geen opties meer”
    PREMIUM
    Brugge

    Zoektocht naar nieuwe locatie voor ‘Brugse moskee’ blijkt moeilijker dan gedacht: “Vroegere schiet­stand en leegstaan­de Lidl zijn geen opties meer”

    Een nieuwe locatie voor de Brugse moskee, die nu in een woning in Sint-Andries is ondergebracht, is er nog steeds niet. Ondanks verschillende pogingen, de voorbije weken en maanden, heeft de Islamitische Gemeenschap nog geen definitieve oplossing. Het vrijdaggebed vindt nu plaats in parochiezaal ‘t Convent. “Ondanks vele vooroordelen is er van overlast nergens sprake, maar we willen wel een vaste locatie vinden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.