De elektrische borden die de beschikbare parkeerplaatsen aangeven, moeten nog dit jaar vervangen worden door nieuwe modellen.
Volledig scherm
De elektrische borden die de beschikbare parkeerplaatsen aangeven, moeten nog dit jaar vervangen worden door nieuwe modellen. © Benny Proot

Nooit meer ‘VRIJ' als parking al vol staat?
Brugge wil moderner parkeersysteem: “Wie de stad inrijdt, moet op deze twee plaatsen meteen weten waar hij de auto kwijt kan”

BruggeDe stad Brugge, de dienst Mobiliteit en de lokale politie onderzoeken of er binnenkort een nieuw parkeergeleidingssysteem kan komen in de stad. Al te vaak laten de huidige, wat aftandse borden het afweten op belangrijke momenten. Brugge wil je bovendien bij het binnenrijden van de stad meteen naar de juiste parkeerplaats ‘gidsen’. “Het zal ook gedaan zijn met buitenlandse nummerplaten in onze Steenstraat", zegt burgemeester Dirk De fauw.

 1. Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”
  PREMIUM
  Brugge/Bredene

  Matthieu Bonne (28) is nu echt een ‘mirakelman’: hij slaagt in opzet om 8 triatlons af te leggen in 8 dagen tijd op 8 Canarische Eilanden: “De zwaarste inspanning die ik ooit heb gedaan”

  “Het is zot, echt zot.” Nog geen dag nadat hij zijn laatste triatlon aflegde op het magische eiland La Graciosa, het kleinste van alle Canarische eilanden, moet Matthieu Bonne (28) bekomen van zijn stunt. Want wat Matthieu van plan was, had nog niemand hem ooit voorgedaan: 30,88 kilometer zwemmen, 1.441,6 kilometer fietsen en 337,56 kilometer lopen en dat op 8 dagen tijd op de 8 eilanden. “Ik had maximaal drie uur nachtrust en kreeg meermaals hallucinaties door de vermoeidheid.”
 2. REPORTAGE. Van wanhoop bij de rust tot euforie na het laatste fluitsignaal: zo verliep de voetbalnamiddag in Brugge
  Brugge

  REPORTAGE. Van wanhoop bij de rust tot euforie na het laatste fluitsig­naal: zo verliep de voetbalna­mid­dag in Brugge

  “Kampioenen! Kampioenen!” De sfeer gisteren was uitgelaten in de buurt van het Jan Breydelstadion en De Platse. Duizenden fans genoten onder een stralende zon van een pintje en de zenuwslopende match in en tegen Antwerp. Van de wanhoop bij de achterstand bij de rust naar de dolle euforie na het laatste fluitsignaal. “Of het verdiend is? Ja, natuurlijk!”