Volledig scherm
Brugge Amadeus gaat weldra open © Benny Proot

Nog stééds geen ribbetjes van Amadeus in Brugge: “Het restaurant komt er zeker”

Meer dan één jaar na de aangekondigde opening is het nog steeds wachten op de ribbetjes van ‘Amadeus’ in Brugge. De timing werd al diverse keren aangepast. Ook nu duwen de zaakvoerders de vraag voor zich uit. “Binnen dit en een maand doen we de deuren open. Wanneer juist? Dat kunnen we nog niet zeggen”, klinkt het weinigzeggend.

Begin 2018 raakte het nieuws bekend dat de keten, vooral bekend van de ribbetjes à volonté, een vestiging zou openen op het Kraanplein recht tegenover de stadsschouwburg. Aanvankelijk zou de zaak al vorige zomer de eerste klanten verwelkomen. Een strakke timing die uiteindelijk niet haalbaar bleek. De datum werd opgeschoven richting december, maar ook dat bleek door problemen met een aannemer te optimistisch. “Uiterlijk begin februari openen we wél de deuren. Honderd procent zeker”, klonk het vervolgens. Vandaag, midden april, is er nog steeds amper beweging te zien in het pand. Gezellig ribbetjes eten is er al helemaal niet aan de orde.

Drukke agenda

Aan de buitenkant lijkt het pand nochtans al enkele maanden klaar. Zelfs het uithangbord met ‘Amadeus’ hangt er al lange tijd. Toch laat de opening op zich wachten. De zaakvoerders ontkennen evenwel dat er grote problemen zijn en garanderen dat het ribbetjesrestaurant er effectief komt. “Het klopt dat we nog steeds niet open zijn. Maar mensen hoeven daar niks verder achter te zoeken. Het is gewoon heel druk met de andere vestigingen die we draaiende moeten houden”, klinkt het. De vertraging zou bovendien te wijten zijn aan aanslepende problemen met de aannemers. “Momenteel zijn we binnen alles aan het afwerken. Het is bijna klaar. Maak jullie geen zorgen: binnenkort gaat ‘Amadeus’ in Brugge gewoon open”, zegt één van de verantwoordelijken. Blijft de vraag wanneer ‘binnenkort’ dan juist is. “Binnen dit en een maand”, klinkt het antwoord. “Wanneer juist? Dat weten we niet. Op sociale media zal dat een week op voorhand aangekondigd worden. We hebben momenteel een zeer drukke agenda.”

Volledig scherm
Het is nog even wachten vooraleer dit herkenbare interieur te zien is in Brugge © James Arthur

Geen prioriteit?

 Het uitblijven van de opening doet alvast vermoeden dat het openen van de Brugse vestiging geen absolute prioriteit is. Navraag leert alvast dat op vlak van vergunningen alles in orde is. Liefhebbers van de ribbetjes houden dus best de sociale media van het ribbetjesrestaurant in de gaten. Al is het maar de vraag of de zaak binnen een maand effectief zal geopend zijn.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. “Rune (4) heeft zijn leven aan de heli te danken! Het belang is te groot”
    PREMIUM

    “Rune (4) heeft zijn leven aan de heli te danken! Het belang is te groot”

    Artes, misschien wel het warmste bedrijf van de provincie. Het bouwbedrijf stelde begin dit jaar het voortbestaan van de MUG-heli veilig voor minstens drie jaar, met een sponsorbedrag van 225.000 euro. De voorbije drie jaar werd al 150.000 euro gedoneerd. En zeggen dat grote baas en Zeebruggeling Robert Hoornaert (60) eigenlijk een overnemer van het contract zocht maar niet vond. “Het maatschappelijk belang was te groot. Maar eigenlijk zou de overheid dit moeten financieren”, zegt hij. Maar achter die betrokkenheid zit meer. Een erg menselijk verhaal, over het zoontje Rune (4) van werknemer Tom Lanckriet (35) uit Koekelare.