Het BMCC ziet er best indrukwekkend uit. Nu zijn ook de omgevingswerken aan de gang.
Volledig scherm
Het BMCC ziet er best indrukwekkend uit. Nu zijn ook de omgevingswerken aan de gang. © Benny Proot

Nog éven op de tanden bijten en dan is geluidshinder aan het nieuwe Beurs- en Congresgebouw voorbij: “De interesse zal straks wel aanwakkeren”

BruggeEr valt zaterdag nog eens stevige hinder te verwachten in de omgeving van het nieuwe Beurs- en Congresgebouw in Brugge. Het zijn stilaan de laatste loodjes, want het complex nadert definitieve afwerking. De interesse voor beurzen is voorlopig nog beperkt. “Maar eenmaal het gebouw helemaal klaar is, komt dat wel goed”, meent schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld).

 1. Oplossing in de maak voor ‘vuilste parking van het land’: nieuw tankstation langs A11, met parking en sanitair voor truckers
  Zeebrugge

  Oplossing in de maak voor ‘vuilste parking van het land’: nieuw tankstati­on langs A11, met parking en sanitair voor truckers

  Er komt binnen twee jaar een nieuw tankstation met een gratis parking voor 135 vrachtwagens en een betalende sanitaire zone langs de A11, ter hoogte van het Leopold- en Schipdonkkanaal. Dat heeft de Maatschappij Brugse Zeehaven (MBZ) zopas beslist. “Een goed onderhoud zal essentieel zijn”, zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw. “Dat bewijzen de wc’s op de huidige truckersparking in Zeebrugge.”
 2. Brugse ziekenhuizen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse ziekenhui­zen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”

  Hoewel de besmettingscijfers stilaan stagneren, voelen ze in AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge de druk op de werking van het ziekenhuis en de dienst intensieve zorg toenemen. Vandaag liggen 43 patiënten met covid-19 in Sint-Jan, 23 in Sint-Lucas, waarvan er samen 28 op de diensten intensieve zorg. “In principe zitten we aan onze maximumcapaciteit. Minder dringende ingrepen stellen we uit”, zegt Hans Rigauts van AZ Sint-Jan. “Het is dweilen met de kraan open”, vindt Nico Dierickx van het Sint-Lucasziekenhuis.