De nieuwe verkeerslichten langs de R30 ringweg in Brugge.
Volledig scherm
De nieuwe verkeerslichten langs de R30 ringweg in Brugge. © RV

Nieuwe verkeerslichten langs ringweg brengen verwarring teweeg: “Ik ben er door het rood gereden”

BruggeEr heerst nogal wat commotie op sociale media over de plotse komst van extra verkeerslichten langs de ringweg R30 in Brugge. Er staan nu lichten op een plek waar je voorheen met 70 kilometer per uur gewoon door kon rijden.

 1. Brugge betaalt 1,5 miljoen euro om start Ronde van Vlaanderen binnen te halen: “De economische return is enorm”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugge betaalt 1,5 miljoen euro om start Ronde van Vlaanderen binnen te halen: “De economi­sche return is enorm”

  De stad Brugge betaalt de komende zes jaar 1,5 miljoen euro om de start van de Ronde van Vlaanderen driemaal te organiseren. Een verantwoorde investering, vindt het stadsbestuur. “De economische return is enorm. Op televisie alleen al zijn er wereldwijd 80 miljoen kijkers”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Nog nieuw: de jaren dat de Ronde start in Antwerpen, zal er ook in Brugge heel wat te beleven vallen rond de wielerwedstrijd.
 2. Bejaarde man (77) riskeert jaar cel voor poging tot doodslag op groepje jongeren: “In zijn wagen lag er zelfs een pepermolen in de vorm van een baseballknuppel”
  PREMIUM
  Brugge

  Bejaarde man (77) riskeert jaar cel voor poging tot doodslag op groepje jongeren: “In zijn wagen lag er zelfs een pepermolen in de vorm van een baseball­knup­pel”

  Een discussie rond nachtlawaai liep in de Langerei in Brugge helemaal uit de hand. Buurtbewoner C.V. (77) was de wekelijkse pesterijen van jongeren naar eigen zeggen grondig beu en sprong bij het horen van hun gekweel in z'n wagen om verhaal te halen. Volgens het Openbaar Ministerie probeerde hij in te rijden op het groepje. “Een meisje werd net op tijd weggetrokken door haar vriend", klonk het. De bejaarde man zou bovendien een vreemd verboden wapen in z'n auto hebben gehad. In de rechtbank haalde hij een pepermolen boven.
 1. Familie Ichelle schenkt cheque aan Signi Zoekhonden
  Play

  Familie Ichelle schenkt cheque aan Signi Zoekhonden

 2. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof