Volledig scherm
De nieuwe toeristische infopunten kregen hun infobord. © Benny Proot

Nieuwe toeristische infopunten in het Brugse Ommeland

Het provinciebedrijf Westtoer heeft aan elf nieuwe toeristische ondernemingen in het Brugse Ommeland het label Infopunt Toerisme uitgereikt.

De toerist kan in de regio vanaf nu terecht bij vijftig geëngageerde ondernemers voor toeristische tips en publicaties. Naast de diensten voor toerisme kunnen vakantiegangers en recreanten in het Brugse Ommeland bij de Infopunten Toerisme terecht voor toeristische brochures en insidertips. De Infopunten vormen een aanvulling op de diensten voor toerisme van de regio. Zo zijn ze vaak open op momenten wanneer een dienst voor toerisme dat niet is.

“Deze lokale toeristische ondernemers zijn de uitgelezen personen om toeristen en recreanten op weg te helpen. Want het zijn dikwijls restauranthouders of cafébazen die als eerste met de recreanten in contact komen”, zegt Evy Van Schoorisse, regiomanager van het Brugse Ommeland. “De ondernemers vormen het gezicht van de regio en zijn meer dan ooit ambassadeurs voor de regio. Een uitgebreid en professioneel toeristisch onthaalnetwerk is dan ook een grote troef voor de regio.”

Westtoer heeft hen goed geïnformeerd met informatie over de regio. Via workshops werden de Infopunten opgeleid tot echte streekkenners. Ze gingen ook op verkenning waarbij ze tal van toeristische troeven in de nabijheid van hun zaak bezochten. Alle ondernemers krijgen een bordje met het herkenbare groene I-logo om aan de gevel te hangen. De Infopunten ontvangen ook promotiemateriaal over de regio en worden meegenomen in de communicatie van Westtoer en de diensten voor toerisme.

Een overzicht van alle Infopunten vind je via https://www.brugseommeland.be/nl/infopunten

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Vrijspraak gevraagd voor geweld met toerist in Coulissen

    Een 25-jarige Bruggeling die zelf een horecazaak runt in de stad vraagt de vrijspraak voor feiten van geweld tegen een toerist in de Coulissen. Op 10 december 2017 werd daar een Spaanstalige toerist geslagen en tegen de grond gewerkt. Dat werd vastgesteld door camerabeelden. Daarop was te zien hoe het slachtoffer eerst een duw, dan een vuistslag en vervolgens op de grond nog een schop kreeg. Toen de politie aankwam was het slachtoffer al weg en kon nooit meer gevonden worden. Enkel B.L. was nog ter plaatse. Hij stond nu terecht. “Maar je moet de beelden zelf eens bekijken, mijnheer de rechter”, sprak diens advocaat. “Je zal iets eigenaardigs vaststellen en zien dat het pv volledig verkeerd is. Op de beelden is duidelijk te zien dat die toerist buiten gezet werd door de portier omdat ze binnen in dronken toestand voor heibel zorgen. Je ziet dat het net zei is die naar mijn cliënt komen om ruzie te maken. Hij geeft een duw maar voor het overige helemaal niks.” B.L. vroeg dus de vrijspraak. Vonnis op 18 juni.