Volledig scherm
Illustratiebeeld © Benny Proot

Nieuwe petanquevelden in Calvariebergstraat en Felix Timmermanstraat

Brugge telt op vandaag maar liefst 231 petanquevelden op 47 verschillende locaties. Na een inspraakprocedure in 2018 komen er nu ook in de Calvariebergstraat en de Blauwvoetstraat/Felix Timmermanstraat twee petanquevelden bij.

Uit de resultaten van de inspraakprocedure blijkt dat maar liefst 70 procent van de bewoners in de Calvariebergstraat en 63 procent van de bewoners in de Felix Timmermansstraat een petanqueveld wensen. “Petanque is hip en de bewoners vragen er naar, dus springt de stad Brugge mee op de kar. De ontwerpers van de cluster Openbaar Domein werken binnenkort een ontwerp uit en nadien gaat de aanleg van de petanquevelden van start. Uiteraard zal er maximaal rekening worden gehouden met de resultaten uit de inspraakprocedure”, zegt Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Bomenvriend’ weigert ouderlijk huis te verkopen, na dwangsommen van meer dan 300.000 euro: “Niet in staat om op straat te leven”

    ‘Bomen­vriend’ weigert ouderlijk huis te verkopen, na dwangsom­men van meer dan 300.000 euro: “Niet in staat om op straat te leven”

    Een jarenlange burenruzie in de Vondelstraat in Assebroek heeft vrijdagvoormiddag een zoveelste episode in de Brugse rechtbank beleefd. Hoofdrolspeler Alain De Coessemaeker (52) vecht de beslissing aan van de arbeidsrechtbank, die hem eind vorig jaar dwong zijn ouderlijke woning te verkopen. Met de opbrengst zou de bomenvriend de torenhoge dwangsommen kunnen betalen die zijn buren eisen.