Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Benny Proot

Nieuwe petanquevelden in Calvariebergstraat en Felix Timmermanstraat

Brugge telt op vandaag maar liefst 231 petanquevelden op 47 verschillende locaties. Na een inspraakprocedure in 2018 komen er nu ook in de Calvariebergstraat en de Blauwvoetstraat/Felix Timmermanstraat twee petanquevelden bij.

Uit de resultaten van de inspraakprocedure blijkt dat maar liefst 70 procent van de bewoners in de Calvariebergstraat en 63 procent van de bewoners in de Felix Timmermansstraat een petanqueveld wensen. “Petanque is hip en de bewoners vragen er naar, dus springt de stad Brugge mee op de kar. De ontwerpers van de cluster Openbaar Domein werken binnenkort een ontwerp uit en nadien gaat de aanleg van de petanquevelden van start. Uiteraard zal er maximaal rekening worden gehouden met de resultaten uit de inspraakprocedure”, zegt Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zo heropent de horeca in uw buurt: ontdek hier alles over de heropstart van jouw favoriete zaken in Brugge en omgeving
    PREMIUM

    Zo heropent de horeca in uw buurt: ontdek hier alles over de heropstart van jouw favoriete zaken in Brugge en omgeving

    De Veiligheidsraad heeft eindelijk beslist: na weken takeaway of zelfs sluiting kunnen we opnieuw naar ons vertrouwde restaurant of een terrasje doen in ons stamcafé. De heropening is echter allesbehalve evident. Voor hoeveel volk is er plaats? Hoe garandeert mijn favoriete horecazaak de social distancing? Plexiglas? Handgels? Een overzicht van horecazaken in de regio rond Brugge vind je hieronder. Zoek je het liever verder in de provincie? Hier vind je de overzichten voor Oostende, de regio Roeselare-Tielt, Kortrijk, Diksmuide-Westkust en Westhoek.