Nieuw plantenperkje op het pleintje in de Smedenstraat in Brugge
Volledig scherm
Nieuw plantenperkje op het pleintje in de Smedenstraat in Brugge © Benny Proot

Nieuwe groenzone met zitbankjes maakt Smedenstraat aantrekkelijker en straks zijn ook andere winkelstraten aan de beurt: “We evolueren van grijze naar kleurrijke stad”

BruggeDe stad Brugge brak een stuk voetpad in de Smedenstraat uit om er een kleine groenzone te creëren. Acht grote bloempotten zorgen voor nog meer kleur. De kleine ingreep is de voorbode van veel meer groen in de winkelstraten. “Handelaars zijn er vragende partij voor en het maakt het winkelen aantrekkelijker", zegt schepen Mercedes Van Volcem.

 1. KIJK. Motorfietser haalt halsbrekende toeren uit in en rond Brugge: politie opent onderzoek naar influencer die beelden deelde

  KIJK. Motorfiet­ser haalt halsbreken­de toeren uit in en rond Brugge: politie opent onderzoek naar influencer die beelden deelde

  De politie is een onderzoek gestart naar een jonge influencer. De jongeman heeft 164.000 volgers op Instagram en meer dan 400.000 mensen bekijken zijn filmpjes op TikTok. Daarop is te zien hoe een motorrijder halsbrekende toeren uithaalt op de openbare weg. “Maar ik plaats die filmpjes alleen maar. Ik ben die motorrijder zelf niet”, zegt de eigenaar van het account. Oordeelt u vooral zelf.
  Brugge
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?