Volledig scherm
Brussels, Belgium December 6 2019 - Persmoment van CD&V om de uitslagen van de voorzittersverkiezingen bekend te maken. -CP du CD&V annonçant les résultats des élections du président. * Joachim Coens © Philip Reynaers / Photo News © Photo News

Nieuwe CD&V-voorzitter Coens kan geen havenbaas meer zijn: “We zoeken een opvolger”

Joachim Coens, die vrijdag verkozen werd tot nieuwe voorzitter van CD&V, kan niet aanblijven als CEO van de haven van Zeebrugge. Hij combineert zijn nieuwe functie wel met het burgemeesterschap in Damme.

Joachim Coens neemt ontslag als gedelegeerd bestuurder van de haven van Zeebrugge. Hij had al aangegeven dat hij de twee functies niet zou combineren. Algemeen directeur Rik Goetinck wordt vrijdag aangesteld als tijdelijke CEO. Dat is opmerkelijk. Goetinck staat dichtbij zijn pensioen, maar kan dus nog even de honneurs waarnemen. “Daarna gaan we op zoek naar een nieuwe havenbaas”, zegt Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Dat is geen dringende zaak. We gaan de kandidaturen rustig overwegen en in het belang van de haven van Zeebrugge een beslissing nemen.”

In Damme gaat het schepencollege ervan uit dat Coens zijn taken als CD&V-voorzitter combineert met het burgemeesterschap. Volgens het gemeentebestuur is er niks dat erop wijst dat hij op dat plan zou terugkomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 23 transmigranten per toeval aangetroffen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    23 transmi­gran­ten per toeval aangetrof­fen in koelwagen in Zeebrugge: “Moeten er eerst doden vallen voor er iets verandert?”

    In de haven van Zeebrugge zijn donderdagvoormiddag 23 transmigranten gevonden in een koelwagen. Dat bevestigt de federale politie. “Niemand van de gevonden personen is in levensgevaar”, zegt een woordvoerster. West-Vlaams gouverneur Carl Deacluwé ijvert voor extra maatregelen. “Moeten er eerst doden vallen? We zijn op enkele dagen tijd twee keer door het oog van de naald gekropen. Er moeten veranderingen komen”, zegt Decaluwé.
  2. Brugs dorpsschooltje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    Brugs dorps­school­tje dringend op zoek naar twee extra leerlingen, ondanks hulp van Gert en James: “Willen verplichte sluiting absoluut vermijden”

    “Dit is zo’n goed en familiaal schooltje. Het zou enorm jammer zijn als het zou verdwijnen. Geloof ons: je kind is hier in fantastische handen.” De ouders van de kleuters van de Lisblomme in Zwankendamme hopen op een klein mirakel. Uiterlijk tegen 1 februari moet de directie voor volgend schooljaar twee extra kleuters vinden. Gebeurt dat niet, verdwijnt het dorpsschooltje onherroepelijk.