ProxyPark, de buurtwinkel van Delhaize aan het Astridpark, gaat voorlopig niet open.
Volledig scherm
ProxyPark, de buurtwinkel van Delhaize aan het Astridpark, gaat voorlopig niet open. © Jan Van Maele

Nieuwe buurtwinkel is klaar, maar gaat voorlopig niet open: “Nog geen nieuwe openingsdatum”

Geen opening van de nieuwe buurtwinkel ProxyPark aan het Koningin Astridpark in Brugge vandaag. Door de corona-crisis is de opening uitgesteld.

Vandaag had onder normale omstandigheden de nieuwe buurtwinkel ProxyPark aan het koningin Astridpark In Brugge moeten opengaan. “We zijn op een paar details na zo goed als klaar”, vertelt de uitbaatster. “In samenspraak met Delhaize is besloten om alles uit te stellen. Dat heeft onder andere met logistieke steun en de huidige maatregelen te maken.” In de winkel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting, rekken worden gevuld en alles wordt in gereedheid gebracht. Maar voorlopig is er nog geen nieuwe datum voor de opening van de buurtwinkel vastgelegd. 

  1. Hoe veilig omgaan met Covid-19-patiënten? 14 filmpjes maken jou én de zorgsector helemaal wegwijs

    Hoe veilig omgaan met Co­vid-19-patiënten? 14 filmpjes maken jou én de zorgsector helemaal wegwijs

    De bacheloropleiding Verpleegkunde aan Howest ontwikkelde samen met de federatie van zorgkundigen en in overleg met het kabinet van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) een praktijkcursus ‘hoe veilig omgaan met Covid-19-patiënten’. Ze leren het verplegend personeel, maar ook mantelzorgers en particulieren hoe ze handschoenen of een mondmasker moeten gebruiken en hoe vaak ze hun handen moeten ontsmetten. De filmpjes zijn opgenomen in Brugge.