Volledig scherm
Start openwaterzwemmen Brugge © Jan Van Maele

Nieuw seizoen openwaterzwemmen geopend aan Damse Vaart

Aan de Damse Vaart in Koolkerke is maandagavond om 19 uur het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen openwaterzwemmen. Met de Langerei Zwemmers en de Brugse IJsberenkring zijn er nog twee clubs actief. 

Ruim zes jaar geleden gaf de stad Brugge de goedkeuring voor het gestructureerd en reglementair zwemmen in open water. Na de eerste twee edities in de Brugse binnenstad bleek de Damse Vaart een mooi alternatief, waar eveneens de nodige faciliteiten en sanitair aanwezig waren om dit op een gezonde en veilige manier te organiseren.Franky Demon, schepen van sport, gaf het startschot. Een twintigtal zwemmers trotseerden het frisse water die een temperatuur had van om en bij de 16 graden, wat eigenlijk te koud is voor de tijd van het jaar.

Volledig scherm
Start openwaterzwemmen Brugge © Jan Van Maele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugse wielertoerist (83) nog steeds kritiek na ongeval. “We branden kaarsje voor Wilfried, stichter van  onze wielerclub”

    Brugse wielertoe­rist (83) nog steeds kritiek na ongeval. “We branden kaarsje voor Wilfried, stichter van onze wielerclub”

    De toestand van de 83-jarige wielertoerist Wilfried Hensen uit Sint-Andries is nog steeds kritiek. Het nieuws komt bijzonder hard aan bij de St-Trudotrappers uit Brugge, de wielerclub die Wilfried in 1989 stichtte. “We branden een kaarsje voor hem. Wilfried is jarenlang onze motor geweest, zowel op de fiets en organisatorisch”, zegt Roland Depreux (70), vriend en secretaris van de St-Trudotrappers.