Volledig scherm
Start openwaterzwemmen Brugge © Jan Van Maele

Nieuw seizoen openwaterzwemmen geopend aan Damse Vaart

Aan de Damse Vaart in Koolkerke is maandagavond om 19 uur het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen openwaterzwemmen. Met de Langerei Zwemmers en de Brugse IJsberenkring zijn er nog twee clubs actief. 

Ruim zes jaar geleden gaf de stad Brugge de goedkeuring voor het gestructureerd en reglementair zwemmen in open water. Na de eerste twee edities in de Brugse binnenstad bleek de Damse Vaart een mooi alternatief, waar eveneens de nodige faciliteiten en sanitair aanwezig waren om dit op een gezonde en veilige manier te organiseren.Franky Demon, schepen van sport, gaf het startschot. Een twintigtal zwemmers trotseerden het frisse water die een temperatuur had van om en bij de 16 graden, wat eigenlijk te koud is voor de tijd van het jaar.

Volledig scherm
Start openwaterzwemmen Brugge © Jan Van Maele
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brugge geniet van Tripel Dagen, maar organisatie kreunt onder vraagprijzen artiesten: “In de toekomst mogelijk evolueren naar tweedaagse”

    Brugge geniet van Tripel Dagen, maar organisa­tie kreunt onder vraagprij­zen artiesten: “In de toekomst mogelijk evolueren naar tweedaagse”

    De Brugge Tripel Dagen lokt opnieuw een massa volk richting Brugse Markt. De organisatie wordt wel steeds meer geconfronteerd met de hoge vraagprijzen van de artiesten en denkt erover na om in de toekomst te evolueren naar een tweedaagse, met Vlaanderen Zingt als klassieke afsluiter. “De komende week zullen we alles evalueren en ook de mening van de bezoekers vragen via een online enquête. Ook de inkomprijs wordt vanaf volgend jaar mogelijk verhoogd”, zegt Frank Devos van het Comité voor Initiatief.