Burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem aan het  beurs- en congresgebouw.
Volledig scherm
Burgemeester Dirk De fauw en schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem aan het beurs- en congresgebouw. © Benny Proot

Nieuw beurs- en congresgebouw wordt dit jaar nog in gebruik genomen: “En Bruggelingen zullen er klinken op 2022”

BruggeHet nieuwe beurs- en congrescentrum in Brugge krijgt steeds meer vorm. De werken zitten perfect op schema, waardoor het gebouw nog dit jaar officieel in gebruik kan genomen worden. De eerste congressen staan begin volgend jaar op de planning. “De interesse om beurzen en congressen te organiseren, is alleszins groot”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). 

  1. Na uitbreiding onder ‘t Zand lonkt Interparking naar achterkant Brugse station voor nieuwe ondergrondse parking: “Eerste locatie die in aanmerking komt”
    Brugge

    Na uitbrei­ding onder ‘t Zand lonkt Interpar­king naar achterkant Brugse station voor nieuwe ondergrond­se parking: “Eerste locatie die in aanmerking komt”

    Het parkeerbedrijf Interparking heeft interesse om een ondergrondse parkeergarage met 7 (!) bouwlagen te creëren op de plaats van de huidige Oesterparking aan de achterkant van het station in Brugge. De huidige parking telt 150 plaatsen, maar zou kunnen groeien tot 700 plaatsen met een park op de plek waar nu de wagens staan. “Maar eerst afwachten wat de uitbreiding van 't Zand teweeg brengt", zegt burgemeester Dirk De fauw.