De Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam krijgen veel bussen te verwerken.
Volledig scherm
De Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam krijgen veel bussen te verwerken. © Proot

Nieuw asfalt, want bussen rijden Sint-Jorisstraat stuk

De Sint-Jorisstraat tussen de Augustijnenrei en de Kalkhovenstraat (inclusief kruispunt) is van 26 tot en met 31 augustus onderbroken voor werken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Een kostbare sax, gemaakt van bomhulzen? Ook Phare de Vie laat zich verleiden door instrumentenbouwer: “Pak bestellingen gehad tijdens lockdown”
  PREMIUM

  Een kostbare sax, gemaakt van bomhulzen? Ook Phare de Vie laat zich verleiden door instrumen­ten­bou­wer: “Pak bestellin­gen gehad tijdens lockdown”

  Het bekende Brugse restaurant Phare de Vie pronkt met een uniek designstuk: een saxofoon, gemaakt uit bomhulzen. Dergelijke bijzondere muziekinstrumenten worden vervaardigd door Bruggeling Karel Goetghebeur, die er ondanks de coronacrisis opvallend meer verkocht dan anders. “Bijna alle 193 saxofoons zijn besteld", zegt hij. Sterk, als je weet dat één exemplaar 5.000 euro kost.
 2. Picknick in de wijngaard, koffie branden of bezoek aan de microbrouwerij: verken per fiets de lokale handelaars in de groene rand rond Brugge
  PREMIUM

  Picknick in de wijngaard, koffie branden of bezoek aan de microbrou­we­rij: verken per fiets de lokale handelaars in de groene rand rond Brugge

  Lokale producenten worden tijdens de Zomer van de Korte Keten in de kijker gezet door de provincie West-Vlaanderen en door deze krant. Liefst 800.000 fietsers ontdekten afgelopen zomer het Brugse Ommeland. Nooit eerder was de toeristische regio populairder. Voor aflevering twee van onze reeks over de korte keten maakten we voor u daarom een lijstje met zeven tussenstops op een fietstocht. De vorige afleveringen gemist? Lees ze hier.