Volledig scherm
De Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam krijgen veel bussen te verwerken. © Proot

Nieuw asfalt, want bussen rijden Sint-Jorisstraat stuk

De Sint-Jorisstraat tussen de Augustijnenrei en de Kalkhovenstraat (inclusief kruispunt) is van 26 tot en met 31 augustus onderbroken voor werken.

Het asfalt zal vervangen worden door een nieuwe toplaag, zodat de trillingen in de straat verminderen en het leefbaarder is voor de bewoners. De Sint-Jorisstraat kreunt al een paar jaar onder het toegenomen aantal bussen. En die rijden de straat kapot. Ook de fundering en de deksels worden indien nodig vervangen. 

Er is een omleiding via de Academiestraat, Spiegelrei en de Langerei en via de Augustijnenrei, Jan Miraelstraat, Schrijverstraat of West-Gistelhof. De bushaltes Kipstraat, Poitevinstraat, Howest, Nikolaas Gombertstraat worden in deze periode niet bediend. Er wordt doorverwezen naar de bushalte aan de Stadsschouwburg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Jonge feestvierder (23) en politieman ontvangen medaille nadat ze elk drenkeling redden uit ijskoud water: “Zouden het zo opnieuw doen”

    Jonge feestvier­der (23) en politieman ontvangen medaille nadat ze elk drenkeling redden uit ijskoud water: “Zouden het zo opnieuw doen”

    Op het stadhuis van Brugge hebben twee helden woensdagavond een medaille van het ‘Carnegie Hero Fund’ in ontvangst mogen nemen. Tom Craeye (23) en politieman Stefaan Mostaert redden eind vorig jaar elk het leven van een drenkeling. Ondanks de erkenning blijven beide Bruggelingen bescheiden. “Ach, natuurlijk zijn we trots. Maar we zouden het zo opnieuw doen”, zeggen Tom en Stefaan.