Na een carrière van meer dan 40 jaar is directeur Peter Schotte met een vals brandalarm naar buiten gelokt, zodat passend afscheid kon genomen worden.
Volledig scherm
Na een carrière van meer dan 40 jaar is directeur Peter Schotte met een vals brandalarm naar buiten gelokt, zodat passend afscheid kon genomen worden. © Benny Proot

Nietsvermoedende directeur van VTI wordt met brandalarm naar uitwuiffeestje gelokt

BruggeLeerlingen, leerkrachten en ondersteunend personeel van de campus Zandstraat van VTI Brugge hebben dinsdag op originele wijze hun afscheidnemende campusdirecteur Peter Schotte verrast.

 1. Onderzoek op Brugse Vesten wijst uit: 661 bomen zijn ouder dan 100 jaar, 316 zelfs ouder dan 150: “En we gaan er nog bijplanten”
  Brugge

  Onderzoek op Brugse Vesten wijst uit: 661 bomen zijn ouder dan 100 jaar, 316 zelfs ouder dan 150: “En we gaan er nog bijplanten”

  De stad Brugge heeft met een team van deskundigen een beheersplan gemaakt voor de Brugse stadsvesten voor de komende 24 jaar. Honderden bomen langs de groene gordel rond Brugge zijn meer dan een eeuw oud, zo blijkt uit recent onderzoek. Het beheersplan, dat tegen december klaar moet zijn, komt met concrete maatregelen per zone. Infopanelen zullen in het voorjaar van 2022 meer duidelijkheid scheppen voor wandelaars en fietsers.
 2. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
  Brugge

  Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

  “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.