Schepen Jasper Pillen legt aan enkele inwoners uit wat de plannen voor Zeebrugge zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Jasper Pillen legt aan enkele inwoners uit wat de plannen voor Zeebrugge zijn. © Benny Proot

Niet de immense nieuwe zeesluis, maar toekomst van Knapen-park en minigolf blijken grootste bezorgdheden tijdens eerste ‘Buurt aan de beurt’ in Zeebrugge

BruggeMet bier en frieten startte de nieuwe tournee van het Brugse stadsbestuur langs wijken en deelgemeenten. Het leek in Zeebrugge zelfs een klein festival. 120 bewoners kwamen luisteren naar de plannen van de stad voor de komende drie jaar. Waar verwacht werd dat de Zeebruggenaren vooral wakker zouden liggen van de nieuwe zeesluis, bleken er geen vragen over te komen. “Maar we willen wel graag weten wat er met de verloederde minigolf zal gebeuren.”

 1. Krapte op arbeidsmarkt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-privé balans in de verf”
  PREMIUM

  Krapte op arbeids­markt met 14.380 vacatures ook voelbaar bij lokale besturen: “Zet troeven zoals gezonde werk-pri­vé balans in de verf”

  Er staan op een totaal van 150.755 voltijdse medewerkers 14.380 vacatures open bij Vlaamse lokale besturen. Dat aantal zal nog toenemen, want binnen de tien jaar gaan 35.000 medewerkers – bijna één op de vier – met pensioen. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) komt nu met een actieplan. Hoe kan je mensen overtuigen van een job in een stad of gemeente?
  Brugge
 2. Wat moet door toeristen ‘overspoeld’ Brugge nu doen? “Dit krijgen we als een boemerang terug in ons gezicht”
  PREMIUM

  Wat moet door toeristen ‘overspoeld’ Brugge nu doen? “Dit krijgen we als een boemerang terug in ons gezicht”

  Brugge topt weer in een lijstje van toeristische steden. Maar dit keer niet omwille van zijn schoonheid of historische gebouwen, wél omdat het Venetië van het Noorden bij de meest door toeristen ‘overspoelde’ steden van Europa hoort. Niet voor het eerst worden cruise- en excursietoeristen als oorzaak aangeduid. “Ze willen alleen onze Gouden Driehoek zien, en dat kan je hen op zich niet kwalijk nemen.” Toch denkt Brugge na over maatregelen. “Op deze manier zouden toeristen kunnen bijdragen aan de stadskas.”
  Brugge