Stefaan Timmerman van Assiette Blanche. Hij gaat straks weer open na zeven lange maanden sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefaan Timmerman van Assiette Blanche. Hij gaat straks weer open na zeven lange maanden sluiten. © Benny Proot

“Niemand van het personeel heeft afgehaakt, dat is een enorme opluchting": Brugse topchefs maken zich na lange sluiting op om woensdag te heropenen

BruggeLang niet alle restaurants zijn na de heropening van de terrassen op 8 mei open gegaan. Het is voor die horecabazen dan ook uitkijken naar woensdag wanneer ze eindelijk - na zeven lange maanden - hun messen weer kunnen scherpen. “Het voelt niet als de grote bevrijding omdat al veel horecazaken te bezoeken zijn, maar het doet wel deugd”, zegt Stefaan Timmerman van restaurant Assiette Blanche in Brugge.

 1. “Wat Eriksen meemaakte, kan iederéén overkomen”: Cercle Brugge schakelt Rode Kruis in om spelers en trainers te leren reanimeren
  PREMIUM
  Brugge

  “Wat Eriksen meemaakte, kan iederéén overkomen”: Cercle Brugge schakelt Rode Kruis in om spelers en trainers te leren reanimeren

  “Eigenlijk zouden alle mensen dit moeten kunnen. Voor hetzelfde geld krijg je een hartstilstand op straat”, stelt Cercle Brugge-doelman Thomas Didillon na afloop van een basiscursus reanimeren. In een lokaal bij de oefenvelden van de Vereniging hebben acht spelers en trainers Yves Vanderhaeghe en Thomas Buffel donderdag de kneepjes geleerd. De eersteklasser nam maandag zélf contact op met het Rode Kruis om snel een opleiding te regelen. Of hoe Christian Eriksen ook bij ons de alarmbellen heeft doen afgaan.
 2. Broodje vleeskroket en bitterballen op de kaart van café Flandrine op het Kraanplein: “De gezelligheid van de Hollandse kroeg in het centrum van Brugge”
  PREMIUM
  Brugge

  Broodje vleeskro­ket en bitterbal­len op de kaart van café Flandrine op het Kraanplein: “De gezellig­heid van de Hollandse kroeg in het centrum van Brugge”

  Op het Kraanplein is woensdag café Flandrine, met de opvallend rode gevel, geopend. Het is de opvolger van de legendarische Vuurmolen. Door de boxen klinkt voornamelijk Nederlandstalige muziek en ook de kaart is wat ‘Hollands’ getint met bitterballen en vleeskroket bij de hapjes. “Zo'n zaak mankeerden we nog in Brugge”, zegt Liesbeth De Reyghere.