De nieuwe voorzitter Maaike De Vreese en ondervoorzitter Matthias Neyt.
Volledig scherm
De nieuwe voorzitter Maaike De Vreese en ondervoorzitter Matthias Neyt. © rv

Na vertrek voorzitter en overlijden ondervoorzitter: Maaike De Vreese (36) moet N-VA Brugge opnieuw op de rails zetten

Maaike De Vreese (36) is de nieuwe voorzitter van N-VA Brugge. Samen met kersvers ondervoorzitter Matthias Neyt (31) moet ze de partij een nieuw elan geven. De bestuursverkiezingen waren nodig. Voorzitter Anne Claeys zette om persoonlijke redenen een stapje opzij en ondervoorzitter Patrick Daels overleed onverwacht. “Als grootste Brugse oppositiepartij is er een heel belangrijke taak voor ons weggelegd”, is Maaike De Vreese meteen strijdvaardig. 

  1. Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijkste fietsknelpunten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”
    PREMIUM
    Brugge

    Dit zijn – volgens onze lezers – de gevaarlijk­ste fietsknel­pun­ten in Brugge: “Moet daar eerst weer een ongeval gebeuren voor ze in actie schieten?”

    Hoeveel inspanningen levert Brugge om een fietsveilige stad te zijn? Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stuurde alvast een brief richting mobiliteitsminister Georges Gilkinet om een wettelijk kader mogelijk te maken voor een fietszone in de binnenstad. Maar dat lost uiteraard niet alles op, blijkt uit de vele reacties op ons West-Vlaams Fietsdossier. Vaak vormen putten of scheuren in fietspaden een bron van ergernis, maar evengoed zijn er veel bezorgdheden over gevaarlijke (kruis)punten in Brugge. Dit zijn 5 hamvragen van onze lezers. De andere afleveringen van het Fietsdossier gemist? Herlees ze hier.