Alain De Coessemaeker kan wellicht dan toch in z'n ouderlijke woning blijven wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Alain De Coessemaeker kan wellicht dan toch in z'n ouderlijke woning blijven wonen. © Benny Proot

Na 8 jaar ruzie over bomen bereikt Alain (55) akkoord met buren, waardoor hij huis wellicht toch niet moet verkopen: “Eindelijk licht aan eind van de tunnel”

AssebroekEen aanslepende burenruzie over vier esdoorns, vier kerselaars, een wilg en een pruimelaar. Die zorgde ervoor dat Alain De Coessemaeker (55) uit Assebroek zijn woning dreigde te moeten verkopen. De man stond na liefst acht jaar discussie ei zo na op straat, maar bereikte nu toch een akkoord met zijn buren. “Zo is al m’n werk van de voorbije jaren toch niet voor niets geweest”, zegt hij.

 1. ‘Bomenvriend’ weigert ouderlijk huis te verkopen, na dwangsommen van meer dan 300.000 euro: “Niet in staat om op straat te leven”

  ‘Bomen­vriend’ weigert ouderlijk huis te verkopen, na dwangsom­men van meer dan 300.000 euro: “Niet in staat om op straat te leven”

  Een jarenlange burenruzie in de Vondelstraat in Assebroek heeft vrijdagvoormiddag een zoveelste episode in de Brugse rechtbank beleefd. Hoofdrolspeler Alain De Coessemaeker (52) vecht de beslissing aan van de arbeidsrechtbank, die hem eind vorig jaar dwong zijn ouderlijke woning te verkopen. Met de opbrengst zou de bomenvriend de torenhoge dwangsommen kunnen betalen die zijn buren eisen.
 2. Bomenvriend Alain (54) wordt opnieuw gedwongen z’n ouderlijke woning te verkopen
  Play

  Bomen­vriend Alain (54) wordt opnieuw gedwongen z’n ouderlijke woning te verkopen

  Bomenknuffelaar Alain De Coessemaeker (54) moet zo goed als zeker z'n ouderlijke woning in Assebroek verkopen. Het arbeidshof bevestigde vrijdagvoormiddag de gedwongen verkoop, die de rechter eerder al had opgelegd. Met de opbrengst moet een stuk van de meer dan 800.000 euro aan dwangsommen worden afbetaald. De rest van de openstaande schuld wordt kwijtgescholden. Enkel een akkoord met z'n buren kan nog een uitweg bieden, al lijkt dat hoogst onwaarschijnlijk.
 1. Van basisschool naar brugklas: dit jaar extra spannend
  Play

  Van basis­school naar brugklas: dit jaar extra spannend

 2. Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!
  Play

  Shoppen kan niet, dan maar aan de wandel!