Ilse Coopman en Joël Boussemaere gaan de Brugse N-VA-afdeling leiden.
Volledig scherm
Ilse Coopman en Joël Boussemaere gaan de Brugse N-VA-afdeling leiden. © RV

N-VA kiest 70-jarige Joël Boussemaere als nieuwe voorzitter in Brugge: “We willen deze mooie stad mee besturen”

BruggeDe leden van N-VA Brugge hebben zondag een nieuw afdelingsbestuur gekozen. Voormalig OCMW-raadslid Joël Boussemaere (70) is de nieuwe voorzitter, jongerenvoorzitster Ilse Coopman (29) wordt ondervoorzitter. “Allen samen gaan we voor twee klinkende overwinningen in 2024: in mei voor de parlementen, in oktober voor de stad en de provincie", zegt de nieuwe voorzitter.

  1. Al bekomen van de viering, Clubfans? Tweede én derde feest staan voor de deur: “Na twee coronajaren zullen ze dit appreciëren”
    Brugge

    Al bekomen van de viering, Clubfans? Tweede én derde feest staan voor de deur: “Na twee coronaja­ren zullen ze dit apprecië­ren”

    De spontane titelviering van de Clubfans rond het Jan Breydelstadion en de Platse is zonder incidenten verlopen. De cafébazen op het plein beleefden een topdag, maar kijken al uit naar zondag. Dan staat een nieuw kampioensfeest gepland, voor en na de wedstrijd tegen Anderlecht. “We werken met alle horecazaken op het plein samen”, zegt Nick Dhoest van Den Comptoir. Eén dag later is het dan – opnieuw – feest, mét de spelers.