Volledig scherm
Het dodelijk ongeval gebeurde langs de Astridlaan in Assebroek. © Mathias Mariën

Motorrijder (57) overleden na crash tegen paal in Assebroek

Langs de Astridlaan in Assebroek is zondagavond even voor 21 uur een 57-jarige motorrijder uit Maldegem om het leven gekomen. 

De bestuurder reed in een flauwe bocht ter hoogte van de Kerkdreef tegen de middenberm en overleed ter plaatse. De toegesnelde hulpdiensten konden geen hulp meer bieden. De politie sloot de Astridlaan plaatselijk enige tijd af in beide richtingen om de nodige vaststellingen te doen. De brandweer plaatste in de tussentijd een tent over het lichaam van het slachtoffer. Vlak voor de crash had de vijftiger wel nog een voorligger ingehaald met hoge snelheid. Wellicht ligt de onaangepaste snelheid aan de oorzaak van de crash. 

Volledig scherm
Het dodelijk ongeval gebeurde langs de Astridlaan in Assebroek. © Mathias Mariën
Volledig scherm
© Mathias Mariën
Volledig scherm
© Mathias Mariën
Volledig scherm
© Mathias Mariën
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Manchester-fans in Brugse binnenstad, dat is bier, bier en nog eens bier

  Manchester-fans in Brugse binnenstad, dat is bier, bier en nog eens bier

  Honderden supporters van Manchester United hebben donderdagmiddag de Brugse binnenstad ingepalmd. Vooral op de Eiermarkt troepten de fans al uren voor de aftrap samen. Daarbij vloeide het bier rijkelijk. Voor de cafébazen viel het wel te betreuren dat de meesten hun eigen blikken bier meebrachten. Opvallend: de geplande optocht ging uiteindelijk niet door. “De slechte weersomstandigheden hebben die plannen letterlijk in het water gegooid. De meesten wilden met een bus of taxi richting stadion”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
 2. Dries (35) en Charlotte (33) uit Dudzele strijden voor winst in nieuw VTM-programma: “We zijn niet bang van een avontuur”

  Dries (35) en Charlotte (33) uit Dudzele strijden voor winst in nieuw VTM-programma: “We zijn niet bang van een avontuur”

  In 2008 viel Vlaanderen massaal voor ‘Mijn Restaurant’. Zes jaar later was er ‘Mijn Pop-uprestaurant!’. En vanaf 3 maart pakt VTM elke dinsdag en donderdag om 20.35 uur uit met een nieuwe culinaire wedstrijd: ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’. Eén van de tien deelnemende duo’s komt uit Dudzele. Dries Devrome en Charlotte Verheecke zien het zitten: “We verzorgen onze gasten in de bed&breakfast ook graag”, zegt Charlotte.
 1. Brugse Ariana (25) slachtoffer van zinloos geweld aan Eiermarkt: “Plots liep er bloed over mijn wang”

  Brugse Ariana (25) slachtof­fer van zinloos geweld aan Eiermarkt: “Plots liep er bloed over mijn wang”

  Een 25-jarige moeder is op de Eiermarkt in Brugge slachtoffer geworden van zinloos geweld. Ariana Socola, een Brugse met Ecuadoriaanse roots, was in de Starz Club aan het dansen met een vriendin toen een jonge kerel die vriendin plots uitdagend aankeek. “Toen ik buiten een sigaretje ging roken, kwam hij me achterna, vroeg hij waarom ik stond te lachen en kreeg ik een vuistslag”, vertelt het meisje.
 2. De Frères vieren 175 jaar: “Leerlingen moeten niet voor Cercle supporteren, maar de vlag hangt wel af en toe buiten”
  PREMIUM

  De Frères vieren 175 jaar: “Leerlingen moeten niet voor Cercle supporte­ren, maar de vlag hangt wel af en toe buiten”

  Thomas Buffel, Lieven Verstraete, Hendrik Bogaert en Jens Keukeleire: allemaal brachten ze hun middelbare school door in de Frères, ofwel het Sint-Franciscus Xaveriusinstituut in hartje Brugge. De school, die ook aan de basis lag van voetbalvereniging Cercle, viert de 175ste verjaardag met leerkrachten verkleed als broeders. “We verplichten geen leerlingen om voor groen-zwart te supporteren”, glimlacht adjunct-directeur Lieselot Denoyette.