Alexandru Caliniuc (27), de Roemeense moordenaar van Sofie Muylle (27), is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden voor drugsbezit in de gevangenis.
Volledig scherm
Alexandru Caliniuc (27), de Roemeense moordenaar van Sofie Muylle (27), is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden voor drugsbezit in de gevangenis. © Photo News

Moordenaar van Sofie Muylle (27) krijgt effectieve celstraf van 3 maanden voor cannabisbezit in gevangenis

Brugge/Knokke/RoeselareAlexandru Caliniuc (27), de Roemeense moordenaar van Sofie Muylle (27), is veroordeeld tot een celstraf van drie maanden voor drugsbezit in de gevangenis. In zijn cel werd 3,39 gram cannabis aangetroffen, al waren die drugs volgens Caliniuc van zijn toenmalige celgenoot. Hij tekende hoger beroep aan, maar werd woensdag toch schuldig bevonden. De aanvankelijke celstraf van drie maanden met uitstel werd omgezet naar een effectieve celstraf. 

  1. Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoorlog bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbeginnen op een onbekende locatie”
    PREMIUM
    Brugge/Diksmuide

    Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoor­log bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbegin­nen op een onbekende locatie”

    “Ik trok mijn beste kostuum aan en ging aanbellen bij cafébazen in Brugge, Roeselare en Torhout om mijn beste wijnen aan te prijzen. De oorlog had immers alles verwoest. We moesten ergens herbeginnen.” Jacques Feys (91) mag het nog meemaken: de 200ste verjaardag van zijn wijnhandel. Zijn familie begon ermee toen België nog niet eens bestond. Inmiddels staat er alweer opvolging klaar.