AZ st Jan Brugge
Volledig scherm
AZ st Jan Brugge © Benny Proot

Mogelijke fusie tussen Brugse ziekenhuizen zorgt ook bij vakbonden voor onrust: actie gepland om ‘nee’ te zeggen tegen privatisering

BruggeDe mogelijke Brugse ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas zorgt voor onrust in beide ziekenhuizen. De vakbonden plannen op dinsdag 31 mei een actie aan AZ Sint-Jan. Ze zijn niet tegen een fusie, maar wel tegen het mogelijk privatiseren van de openbare zorg.

 1. Voor 4,99 (!) euro met de bus van Brugs station naar Brussels Airport en dat 13 keer per dag: “Ook een ongelooflijke opsteker voor onze stad”
  PREMIUM
  Brugge

  Voor 4,99 (!) euro met de bus van Brugs station naar Brussels Airport en dat 13 keer per dag: “Ook een ongeloof­lij­ke opsteker voor onze stad”

  Vanaf vandaag rijdt er 13 keer per dag een shuttlebus van Flibco.com van het Brugse station naar Brussels Airport. In één uur en 40 minuten sta je aan de vertrekhal van ‘s lands grootste luchthaven. “Dit komt ook onze stad zelf ten goede”, stelt schepen van Toerisme Mieke Hoste. De eerste 10.000 tickets worden aan amper 4,99 euro aangeboden. Maar ook daarna pakt Flibco.com met een scherpe prijs uit.
 2. IN BEELD. 10.000 bezoekers genieten van eerste festival in Brugge zonder coronazorgen: “Steeds meer gezinnen vinden de weg en dat verzekert onze toekomst”
  Brugge

  IN BEELD. 10.000 bezoekers genieten van eerste festival in Brugge zonder coronazor­gen: “Steeds meer gezinnen vinden de weg en dat verzekert onze toekomst”

  Er heerste een gezellig en ongedwongen sfeertje in het prachtige Minnewaterpark afgelopen zaterdag. Meeslepende muziek en een duurzame boodschap lokten zo’n 10.000 bezoekers naar de 31ste editie Feest in ’t Park. De eerste editie van het gratis mondiaal festival in een organisatie van Brugge Plus vzw was een succes.