Onder meer gedeputeerde Jean de Bethune mag het uitleggen op MNM.
Volledig scherm
Onder meer gedeputeerde Jean de Bethune mag het uitleggen op MNM. © VRT

MNM What’s NXT kampeert een paar dagen in Brugs BMCC: “Technologiefestival dat jongeren moet inspireren”

BruggeDonderdag is het officiële startschot van MNM What’s NXT gegeven in het Beurs-, Meeting- en Congrescentrum in Brugge. Drie dagen lang laten meer dan 60 West-Vlaamse bedrijven en organisaties zien hoe zij meebouwen aan een innovatieve en duurzame toekomst. 

 1. Amper nog betaalbare koten te vinden in onze studentensteden...behalve in deze stad: “Hier is de omgekeerde beweging bezig”
  PREMIUM
  Brugge

  Amper nog betaalbare koten te vinden in onze studentensteden...behalve in deze stad: “Hier is de omgekeerde beweging bezig”

  Studenten die nog een kot zoeken voor het komende academiejaar hebben het niet onder de markt. Er zijn amper nog betaalbare koten beschikbaar in de studentensteden. Brugge is met 10.000 hogeschoolstudenten een kleine studentenstad met 1.416 koten. “En dat is ruim voldoende, het zijn er ooit zelfs meer geweest”, zegt schepen Franky Demon (CD&V). Ook de prijzen vallen mee.
 2. Club Brugge is officieel nog geen kampioen, maar politie is wel klaar voor spontane vieringen én officieel titelfeest op de Markt
  PREMIUM
  Brugge

  Club Brugge is officieel nog geen kampioen, maar politie is wel klaar voor spontane vieringen én officieel titelfeest op de Markt

  Club Brugge zit dankzij de overwinning tegen Union in de beste uitgangspositie om kampioen te spelen. In het gunstigste scenario is blauw-zwart zondagmiddag even na 15 uur zeker van de titel. Bij de politie van Brugge bereiden ze zich dan ook voor op een eventueel spontaan supportersfeest aan De Platse in Sint-Andries. “Als Club wint, verwachten we veel volk. Daarom voorzien we extra manschappen om alles in goede banen te leiden", zegt woordvoerster Lien Depoorter. Ook over de eventuele officiële kampioenenviering in de binnenstad is al meer bekend.