Het stuk Expresweg tussen Bevrijdingslaan en afrit Zeebrugge, waar je vroeger 120 km/u mocht rijden, maar tegenwoordig 90 km/u geldt.
Volledig scherm
Het stuk Expresweg tussen Bevrijdingslaan en afrit Zeebrugge, waar je vroeger 120 km/u mocht rijden, maar tegenwoordig 90 km/u geldt. © Benny Proot

Minister bevestigt: maximale snelheid langs Expresweg in Brugge blijft 90 per uur

BruggeOndanks een petitie en de vraag van burgerbeweging Brugse Mobiliteit Anders, om de maximumsnelheid op de Expresweg tussen Bevrijdingslaan en de afrit Zeebrugge weer op te trekken tot 120 kilometer per uur, voert Vlaanderen geen wijzigingen door.

  1. Uitbater van ‘t Zandlopertje in Zeebrugge opent nu ook bistro nabij 't Zand: “Deze geweldige ligging kon ik niet laten schieten”
    PREMIUM
    Brugge

    Uitbater van ‘t Zandloper­tje in Zeebrugge opent nu ook bistro nabij 't Zand: “Deze geweldige ligging kon ik niet laten schieten”

    Aan de Kapucijnenrei nabij 't Zand heeft horecafiguur Heinz van Roye (50) zopas Amuzand geopend. Dat is een gloednieuwe bistro op de plek waar voorheen het vertrouwde adres Den Apero zich bevond. Voor Heinz is het de tweede zaak, want hij is ook uitbater van ‘t Zandlopertje op de dijk van Zeebrugge. “De twee combineren gaat ons wel lukken”, is hij overtuigd.