Het stuk Expresweg tussen Bevrijdingslaan en afrit Zeebrugge, waar je vroeger 120 km/u mocht rijden, maar tegenwoordig 90 km/u geldt.
Volledig scherm
Het stuk Expresweg tussen Bevrijdingslaan en afrit Zeebrugge, waar je vroeger 120 km/u mocht rijden, maar tegenwoordig 90 km/u geldt. © Benny Proot

Minister bevestigt: maximale snelheid langs Expresweg in Brugge blijft 90 per uur

BruggeOndanks een petitie en de vraag van burgerbeweging Brugse Mobiliteit Anders, om de maximumsnelheid op de Expresweg tussen Bevrijdingslaan en de afrit Zeebrugge weer op te trekken tot 120 kilometer per uur, voert Vlaanderen geen wijzigingen door.

 1. Marinekazerne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Stad wil site aankopen en goede bestemming geven”
  Sint-Kruis

  Marineka­zer­ne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Stad wil site aankopen en goede bestemming geven”

  Defensie verkoopt tegen 2025 de militaire site in Sint-Kruis. Dat is maandag bekendgemaakt in het nieuwe kwartierplan. De diensten van de marinekazerne verhuizen de komende jaren geleidelijk naar Oostende en Zeebrugge. De stad Brugge toont zich kandidaat om de site in Sint-Kruis te kopen. “We willen ze een mooie nieuwe bestemming geven, met een meerwaarde voor de buurt”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
 2. Dieven stelen wagen van gezin met vier kinderen: “In de herfstvakantie zouden we net naar de Efteling gaan”
  PREMIUM
  Sint-Michiels

  Dieven stelen wagen van gezin met vier kinderen: “In de herfstva­kan­tie zouden we net naar de Efteling gaan”

  Het gezin van Wim Ghyoot (34) en Lore Tanghe (33) uit Sint-Michiels zit met de handen in het haar. Maandagnacht gingen dieven ervandoor met hun gezinswagen: een Renault Espace Initiale Paris. “Het was het enige middel om ons snel te verplaatsen met de vier kinderen”, vertelt het koppel aangedaan. De Brugse politie is een onderzoek gestart, al zit de wagen wellicht al in Nederland.