De politie was massal aanwezig in de Evert Van 't Padstraat in Assebroek
Volledig scherm
De politie was massal aanwezig in de Evert Van 't Padstraat in Assebroek © Jan Van Maele

Minderjarige jongen bedreigt meisje met mes in Assebroek en verschanst zich nadien in woning

BruggeAssebroek, deelgemeente van Brugge, is maandagnamiddag opgeschrikt door een politieactie in de Evert van ’t Padstraat. Dat gebeurde nadat een minderjarige jongeman zich, gewapend met een mes, had verschanst in zijn woning. Vlak voordien had hij op straat een meisje bedreigd. ”Uiteindelijk gaf hij zichzelf over", zegt Lien Depoorter van de Brugse politie. 

 1. Eén groot AZ Brugge? Plots is het water diep: “We deden al toegevingen, maar niet ten koste van alles”
  PREMIUM
  Brugge

  Eén groot AZ Brugge? Plots is het water diep: “We deden al toegevin­gen, maar niet ten koste van alles”

  “Er wordt veel onzin over verteld, maar wij dromen wel degelijk nog altijd van één groot Brugs ziekenhuis.” Aan het woord zijn Pablo Annys en Hans Rigauts, respectievelijk voorzitter en algemeen directeur van AZ Sint-Jan. Het grootste Brugse ziekenhuis wil samensmelten met het kleinere broertje, AZ Sint-Lucas. Maar dat blijkt niet zo simpel als het lijkt. “Het is vreemd dat wij alles in de krant moeten lezen", zegt Frank Lippens van Sint-Lucas.
 2. Auberge de Herborist is na 20 jaar Michelinster kwijt, ook L.E.S.S. hoort er niet meer bij: “We begrijpen het niet, maar we zullen keihard werken”
  PREMIUM
  Brugge

  Auberge de Herborist is na 20 jaar Michelin­ster kwijt, ook L.E.S.S. hoort er niet meer bij: “We begrijpen het niet, maar we zullen keihard werken”

  En plots is Brugge drie sterrenzaken armer. Den Gouden Harynck is geen verrassing: de zaak sluit eind dit jaar immers de deuren. Maar voor L.E.S.S. op ‘t Zand duurde het sprookje amper twee jaar. En na 20 jaar moet ook Auberge de Herborist in Sint-Andries haar Michelinster afgeven. “Een complete verrassing. Maar we laten er onze wittebroodsweken niet door verbrodden”, zegt Evy Delaey.