50 jaar Dumpi Markt Brugge met Lucienne helemaal in het midden: "Op weekenddagen stonden mensen vaak tot buiten te wachten. Zo benieuwd waren ze naar ons aanbod"
Volledig scherm
PREMIUM
50 jaar Dumpi Markt Brugge met Lucienne helemaal in het midden: "Op weekenddagen stonden mensen vaak tot buiten te wachten. Zo benieuwd waren ze naar ons aanbod" © Benny Proot

Meubelzaak Dumpi Mart bestaat 50 jaar en Lucienne (86) waakt nog altijd over het levenswerk van haar man zaliger: “Niemand wist Sint-Kruis liggen, tot ze de naam Dumpi Mart uitspraken”

Brugge“Op de openingsavond in 1972 viel de elektriciteit uit. Gelukkig is dat geen slecht voorteken geweest.” Lucienne Vandenkerkhoven (86) en de familie De Jonckheere kijken vandaag, dag op dag 50 jaar na de opening, terug op een halve eeuw Dumpi Mart. Nog altijd een winkelcentrum van ruim 360 meter lang, al neemt de meubelzaak er niet zo’n grote ruimte meer in als vroeger. 

  1. Roseline (63), zus van ‘Tom Spier’, praat voor het eerst na bewogen assisenproces: “Ik wist dat hij mijn vader de kop zou inslaan”
    PREMIUM

    Roseline (63), zus van ‘Tom Spier’, praat voor het eerst na bewogen assisenpro­ces: “Ik wist dat hij mijn vader de kop zou inslaan”

    Drie jaar nadat haar vader Frans Debaillie (90) werd doodgeschopt in z’n kasteel in Kortrijk door z’n zoon Tom (59), hoopt dochter Roseline (63) de zaak af te kunnen sluiten. Maar niet voor ze eerst nog eens aan de alarmbel trekt. Over de hulp die ze voor de moord niet kreeg van Justitie, het wrang gevoel dat ze overhoudt na het assisenproces en haar broer die ze niet meer zo wil noemen. “Ik heb mijn vader gewaarschuwd dat Tom hem ooit eens de kop zou inslaan”, zucht Roseline.
    Brugge