In de sporthal Daverlo te Brugge werd een triage opgericht om coronabesmettingen vast te kunnen stellen
Volledig scherm
In de sporthal Daverlo te Brugge werd een triage opgericht om coronabesmettingen vast te kunnen stellen © Benny Proot

Meteen acht mogelijk besmette patiënten melden zich aan bij triagepunt in Daverlo

Acht mogelijk met corona besmette patiënten hebben zich vrijdagmorgen aangemeld bij het nieuwe triagecentrum in sporthal Daverlo in Assebroek. Een team verpleegkundigen en dokters staat er klaar om een diagnose te stellen.

 1. Een geperforeerde gevel, zwevende dakrand en videoschermen boven het veld: zo uniek wordt het nieuwe stadion van Club Brugge
  PREMIUM

  Een geperfo­reer­de gevel, zwevende dakrand en videoscher­men boven het veld: zo uniek wordt het nieuwe stadion van Club Brugge

  De groepering van Alheembouw en Cordeel, geassocieerd met de architectenbureaus SCAU en B2Ai, de structureel ingenieurs van Bollinger+Grohmann en de technische studiebureaus Istema en HQE SuReal gaan samen het nieuwe stadion van Club Brugge realiseren. “Je krijgt in je carrière niet vaak de kans om zo'n project te mogen doen", zegt de West-Vlaamse architect Xavier Callens.
 1. Beelden tonen hoe Lijnbus in water rijdt in Brugge: chauffeur en twee passagiers naar ziekenhuis

  Beelden tonen hoe Lijnbus in water rijdt in Brugge: chauffeur en twee passagiers naar ziekenhuis

  Langs de Bevrijdingslaan in Brugge is donderdagmiddag even voor 12 uur een bus van De Lijn in het water beland. De chauffeur en twee passagiers werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Volgens de eerste vaststellingen moest de bus uitwijken voor een aankomend voertuig, zo is ook op camerabeelden te zien. Vlak daarna reed ook een prioritaire brandweerwagen die op weg was naar een interventie. “Uit de verhoren zal moeten blijken hoe het ongeval juist gebeurde”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter.
 2. Daling van aantal besmettingen in Brugge op zondag 27 september

  Daling van aantal besmettin­gen in Brugge op zondag 27 september

  In Brugge zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 12. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 117 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Brugge op 99 te liggen. Omdat Brugge meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de stad terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.