In de sporthal Daverlo te Brugge werd een triage opgericht om coronabesmettingen vast te kunnen stellen
Volledig scherm
In de sporthal Daverlo te Brugge werd een triage opgericht om coronabesmettingen vast te kunnen stellen © Benny Proot

Meteen acht mogelijk besmette patiënten melden zich aan bij triagepunt in Daverlo

Acht mogelijk met corona besmette patiënten hebben zich vrijdagmorgen aangemeld bij het nieuwe triagecentrum in sporthal Daverlo in Assebroek. Een team verpleegkundigen en dokters staat er klaar om een diagnose te stellen.

De stad Brugge, de huisartsenkring en de lokale ziekenhuizen hebben er vrijdag het triagepunt opgestart. Het doel van zo’n triagepunt is om personen die vermoedelijk besmet zijn met Covid-19 in de veiligst mogelijke omstandigheden te onderwerpen aan een klinisch onderzoek. Naast dit onderzoek worden geen bijkomende medische zorgen geboden in het triagepunt. Er wordt enkel nagegaan of de patiënt in kwestie gehospitaliseerd moet worden of verder thuis verzorgd kan worden.

Patiënten kunnen uitsluitend op verwijzing van een huisarts terecht in het triagepunt. Wie zelf ziek is, kan in geen geval op eigen initiatief naar Daverlo gaan. Het eerste aanspreekpunt blijft altijd de eigen huisarts, die je telefonisch contacteert. Die kan dan beslissen of je je al dan niet naar het triagepunt moet begeven. In principe kunnen alle inwoners van het arrondissement naar dit triagepunt in Assebroek doorgestuurd worden.

In de sporthal Daverlo te Brugge werd een triagepunt opgericht om coronabesmettingen vast te kunnen stellen.
Volledig scherm
In de sporthal Daverlo te Brugge werd een triagepunt opgericht om coronabesmettingen vast te kunnen stellen. © Benny Proot
‘Geen verwijzing, geen afpraak, geen toegang’, staat op een bord aan de ingang.
Volledig scherm
‘Geen verwijzing, geen afpraak, geen toegang’, staat op een bord aan de ingang. © Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot