Het befaamde Visserijprivilege is bijzonder goed bewaard bij het Stadsarchief van Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Het befaamde Visserijprivilege is bijzonder goed bewaard bij het Stadsarchief van Brugge. © BHT

Met dit oude document uit 1666 kan Brugge de Vlaamse visserij van brexit redden: “Het is onze stok achter de deur”

Een document, zeg maar perkament, uit 1666 zou wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in de toekomst van de Vlaamse visserij. Het is immers mogelijk dat onze vissers door de brexit niet in Britse wateren mogen vanaf januari 2021. “Maar dit document uit ons Stadsarchief vormt een stok achter de deur”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

 1. Brugse schooldirecteurs over besmettingen, afstandsonderwijs en sancties voor leerlingen: “We zitten op ons tandvlees”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse schooldi­rec­teurs over besmettin­gen, afstandson­der­wijs en sancties voor leerlingen: “We zitten op ons tandvlees”

  Ze hebben er nog maar eens razend drukke dagen opzitten, de directeurs in het secundair onderwijs. “We willen absoluut de scholen openhouden”, is de overheid duidelijk. Is voltijds onderwijs wel mogelijk in een school met duizend of meer leerlingen? Hoe los je dat op de speelplaats op, met de mondmaskerplicht? En hoe zien zij de toekomst? We laten vijf directeurs in Brugge aan het woord. “Wie zijn mondmasker weigert te dragen, riskeert een sanctie. En ja, dat is al gebeurd”, zegt een van hen.
 2. De beste cocktails van bekende bartender drink je bij je thuis, inclusief speciaal ijs en muziek: “Beleving moet áf zijn”
  Brugge

  De beste cocktails van bekende bartender drink je bij je thuis, inclusief speciaal ijs en muziek: “Beleving moet áf zijn”

  Zin in een gezellige avond thuis met een bloody mary en wat passende muziek erbij? Bar Ran in Brugge biedt vanaf deze week 18 cocktails en suggesties aan via takeaway. Wie een bestelling plaatst, krijgt meteen ook de playlist van de zaak mee naar huis. Garnituren en zelfs speciale ijsblokjes zijn eveneens inbegrepen. “Het plaatje moet compleet zijn”, zegt Ran, telg van de bekende cocktailfamilie Van Ongevalle. HLN helpt de horeca door alle takeaway te bundelen. Vul gerust jouw formule hier aan.