Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck

Met de voetjes in het zand tot de historie van Brugge ontdekken: onze tips voor het weekend aan zee en in de Brugse omgeving

West-VlaanderenJe wil dit weekend genieten, maar hebt nog wat inspiratie nodig voor een leuke activiteit in de ruime regio van de kust en Brugge? Wij helpen je graag een handje en lijsten vijf tips op voor 17 en 18 juli. Ontdek het hier.

 1. Nu al drie beschilderde grafkelders ontdekt bij opgravingen aan Onze-Lieve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoonstellen”
  Brugge

  Nu al drie beschilder­de grafkel­ders ontdekt bij opgravin­gen aan On­ze-Lie­ve-Vrouwekerk: “Zeker twee kelders gaan we tentoon­stel­len”

  Archeologen van BAAC Vlaanderen en Raakvlak, die nu al maanden de ondergrond aan het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof onderzoeken, zijn op een derde beschilderde grafkelder gestoten. Er zijn ook al meer dan 500 skeletten bovengehaald. En zo blijft Brugge maar schatten prijsgeven. “We willen twee van de drie kelders een permanente plaats geven in het museum van de kerk", zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.
 2. Een zegen volgens de stad, een vloek volgens Horeca Brugge: of hoe WK tijdrijden tegenstrijdige gevoelens opwekt
  Brugge

  Een zegen volgens de stad, een vloek volgens Horeca Brugge: of hoe WK tijdrijden tegenstrij­di­ge gevoelens opwekt

  Met nog één dag te gaan op het WK-parcours tussen Knokke en Brugge keert straks de rust terug voor al wie zich geërgerd heeft aan omleidingen of opstoppingen. Bij het stadsbestuur van Brugge overheerst tevredenheid. “Ik heb schitterende luchtbeelden gezien, die in 80 landen uitgezonden worden", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Maar Horeca Brugge is minder enthousiast. “Het is eerder een vloek dan een zegen geweest.”